Hopp til hovedinnholdet

Planlagt å reise til Amerika å jobbe på en ranch et års tid

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Vi er 2 jenter på snart 17 som lenge har planlagt å reise til Amerika å jobbe på en ranch et års tid, det har alltid vært vår største drøm og vi vil fullføre det. Hvordan skal vi gå frem for å få til dette? Mvh 2 jenter

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!


Jeg anbefaler at dere først sjekker ut de forskjellige organisasjonene som tilbyr frivillig arbeid i utlandet. Jeg vet at i hvert fall Atlantis har hatt ordninger for dette tidligere. Ta gjerne kontakt med dem for en prat om mulighetene. I artikkelen under dette svaret finner du tips om flere organisasjoner som arrangerer ulike opplegg for frivillig arbeid og liknende i utlandet.

 

Det å reise ned på egen hånd, kan være krevende. Det kan være vanskelig å skaffe visum, i tillegg til at det kan være vanskelig å på egen hånd undersøke om ranchen dere vil reise til driver seriøst og med det dere kan tenke dere. Dersom dere på forhånd har kontakter eller familie i USA som kan hjelpe dere med å ordne en del av det praktiske, vil dette gjøre prosessen enklere. Den amerikanske ambassaden må også kontaktes tidlig i denne prosessen for informasjon om visum og oppholdstillatelse. I artikkelen om jobb i utlandet under dette svaret, finner dere flere tips på veien.

 

Lykke til!Hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Drømmer du om en jobb i utlandet?

Gardermoen flyplass (colourbox.com)

Mye skal ordnes, og planlegging tar ofte lenger tid enn du tror. Det er ikke alltid lett å få seg jobb i et ukjent land. Ta initiativ, skaff deg informasjon og finn ut hva som er mulig.

Les mer

Frivillig arbeid i utlandet

Jente i Afrika (colourbox.com)

Vil du jobbe med ville dyr i Afrika? Gårdsarbeid i Latin-Amerika, eller hjelpe til på et barnehjem i Romania? Få en opplevelse for livet, og gjør en innsats for andre med frivillig arbeid i utlandet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid