Hopp til hovedinnholdet

Hei :)Jeg har lenge hatt lyst å jobbe frivillig på et barnehjem i Afrika

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei :)Jeg har lenge hatt lyst å jobbe frivillig på et barnehjem i Afrika, å nå har jeg endelig bestemt meg for å gjøre det. Siden jeg bare er 16 så er det ikke då mange muligheteter.. Jeg har sett litt på project abord, men det koster 15.ooo + 1o.ooo (reise og fly)for 1 mnd. Det virker veldig bra og trygt, men er vel litt i det dyreste laget. Men så fant jeg et annet selskap som het "voulenteer in africa" Det er mye billigere!! Men er dette trygt? Det er ikke norskt en gang. Jeg har utrolig lyst til å reise, dette er virkelig noe jeg har drømt om lenge.. Men jeg må gjøre det riktig.. Så har dere noen å ambefale? :) (...)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt!

 

Vi har ingen erfaring med selskapet du har funnet på nettet, og kan derfor ikke vurdere hvorvidt akkurat disse er seriøse eller ikke.

 

Nedre aldergrense for frivillig arbeid i utlandet er som oftest 18 år. Du kan likevel sjekke med ulike organisasjoner om de sender ut personer som er yngre. Foreldrene dine må eventuelt godkjenne dette. Du kan også sjekke med ungdomsorganisasjoner i Norge om de arrangerer leir eller utveksling til Afrika som du kan være med på. Det som er viktig er å vite at opplegget du reiser på er trygt og ordentlig.

 

Du finner mer informasjon i artikkelen Frivillig arbeid i utlandet.

 

Håper dette var til hjelp!

Hilsen utdanningsrådgiveren, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid