Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg jobbe frivillig i sommer?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. :-D eg lure på om eg kan jobba frivillig I noen organisasjoner? Kan eg gjøre det I Redd barna, røde kors Eller dyrebeskyttelsen? Og ka kan eg jobbe me hvis eg jobbe me ein av de tingene? Eg e 16 btw. Takk på forhånd :-D

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmål! 

 

Så gøy at du har lyst til å jobbe frivillig! På Røde Kors sin hjemmeside opplyser de om at de har 18-års grense for å jobbe som frivillig. Jeg synes du uansett skal kontakte Røde Kors der du bor å høre om muligheten til å være frivillig selv om du er under 18 år. Kontakt også Dyrebeskyttelsen der du bor og hør om du kan være frivillig for dem!

 

Kanskje kan du også sjekke om det finnes en ungdomsorganisasjon som virker spennende ut å bidra i? Hvis du er interessert i politikk kan du melde deg inn i et ungdomsparti og jobbe frivillig der. Da kan du få omtrent så mye ansvar som du bare ønsker, og det er mulighet for å være med på valgkampanjer, forskjellige kurs, møter og konferanser. Hvis du er veldig interessert kan du jo prøve å komme med i styret etter hvert. Ellers finner det mange humanitære organisasjoner. Sjekk for eksempel ut Røde kors ungdom, Norsk folkehjelp ungdom, PRESS-Redd barna, Spire og liknende. Er du interessert i miljøvern kan du sjekke ut eksempelvis Miljøagentene eller Natur og ungdom. Bruk google for å finne nettsidene til de organisasjonene du vil vite mer om. Mulighetene er veldig mange! Organisasjonsarbeid tar seg i tillegg veldig bra ut på CV'n, og du blir selvsagt også kjent med mange hyggelige mennesker. :)

 

Forøvrig er det bare å ta i bruk kreativiteten. Sjekk ut med idrettslagene og de ulike idrettsklubbene der du bor. Trenger de frivillige? Spør også ulike organisasjoner, fritidsklubber, frivillighetssentralen m.m. Kanskje kommunen har oversikt over hvor det er behov for frivillige?

 

Hør rundt, så er jeg sikker på at du finner en meningsfyll jobb som frivillig! Ta også en titt på artiklene under dette svaret :-) Lykke til!Med vennlig hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frivillig arbeid i Norge

En jente og to gutter holder hverandre i hendene og løfter dem i været  (www.colourbox.com)

Ønsker du en mer meningsfylt fritid finnes det nok å gjøre. Finn ut hvordan du kan hjelpe, og få en oversikt over frivillig arbeid i Norge.

Les mer

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid