Hopp til hovedinnholdet

Jobbe som frivillig i sommer? utenom røde kors og disse festivalene

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurte bare på om dere visste om noen gode steder jeg kunne jobbe som frivillig? utenom røde kors og disse festivalene altså.. Saken er at jeg blir nødt til å bo hos foreldrene mine i sommer(og i påskeferien), ettersom jeg ikke har noen annen sted å bo, og vi har et veldig dårlig forhold. Jeg hater å være her basically. Og ettersom jeg har store problemer med å få meg jobb, må jeg finne meg et eller annet å gjøre i sommer for å komme meg ut. Takker på forhånd for svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!


Så bra at du vil bidra for andre! Ettersom du ikke skriver noe om hvor du bor, er det vanskelig å gi deg konkrete forslag i akkurat ditt nærmiljø. Imidlertid anbefaler jeg at du sjekker om det finnes en frivillighetssentral i nærheten av der du bor. Kanskje har de oppgaver som kan passe for deg. Eksempler på oppgaver frivillige gjennom frivillighetssentralen bidrar med, er å følge eldre til lege/tannlege/på shopping/matvareinnkjøp etc, være besøksvenn, hjelp til å lage mat som deles ut til vanskeligstilte, arrangere aktiviteter for barn på asylmottak osv.

 

Du bør også sjekke om det finnes noen fritidsklubb i nærheten som kan trenge din hjelp i sommer. Kanskje skal det arrangeres aktiviteter eller turer/sommerleir for barn og unge, og hvor de trenger ledsagere eller assistenter. Eller kanskje behøves din hjelp på sommerskolen, eller på andre tilbud i nærområdet for barn og unge. Driver du med idrett, kanskje trenger de deg som instruktør på fotballskolen eller på sommerleiren for håndballspillere i klubben din osv.

 

I tillegg lønner det seg å tenke kreativt. Frivillig arbeid er også å lufte naboens hund eller sitte barnevakt for noen som trenger en frikveld. Kanskje har du eldre i nabolaget som trenger hjelp til plenklipp eller å hente post. Eller det lokale sykehjemmet kan synes det er fint med noen ekstra hender eller tid med de eldre. Mulighetene til å bidra for andre er mange, så tenk godt gjennom hvordan og hvem du kan hjelpe der du bor.

 

Lykke til med et flott initiativ. Jeg legger ved en artikkel under dette svaret med mer infpirasjon på veien.Hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frivillig arbeid i Norge

En jente og to gutter holder hverandre i hendene og løfter dem i været  (www.colourbox.com)

Ønsker du en mer meningsfylt fritid finnes det nok å gjøre. Finn ut hvordan du kan hjelpe, og få en oversikt over frivillig arbeid i Norge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid