Hopp til hovedinnholdet

Hatt lyst til å reise som frivillig arbeider til Gambia eller Afrika

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! jeg begynner på videregående nå til høsten, jeg håper å komme inn på Helse og Sosial. jeg har alltid hatt lyst til å reise som frivillig arbeider til Gambia eller Afrika, etter videregående som er nesten fire år til så det er sikkert blitt mye forandringer til den tid men jeg lurer litt på hvor mye det kommer til å koste og om det er lett å kunne bli med som frivillig arbeider eller ikke å vis jeg går Helse og sosial er det Støre sjanse for å få være med eller ikke. Jeg skal prate med ei som har hvert med som Lege men jeg har så utrolig lyst til å se hvordan det er i et annet land å se en annen kultur som jeg kan lære av å få nye inntrykk av. Å det å kunne hjelpe andre er utrolig viktig man kan jo gjøre det fra Norge å men jeg vill virkelig oppleve det å jeg veit det er dyrt å reise som frivillig, derfor veit jeg at jeg ikke kan gjøre det nå som jeg går på videregående siden det blir for dyrt å jeg føler meg ikke klar til det ennå men det å lære om et annet land å se en stor forskjell fra Norge til Afrika eller Gambia.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

 

Så fint at du har lyst til å jobbe frivillig og skaffe deg helt nye erfaringer i en periode. Det er kjempefint å gjøre noe for andre, ikke minst lærer man masse av slike erfaringer - også om andre kulturer og levemåter. I tillegg vil frivillig arbeid også være en nyttig erfaring for deg å vise til på CVen senere. 

 

Sjekk våre emnesider om frivillig arbeid der du kan lese om de mange mulighetene og få inspirasjon. Jeg vil dessuten anbefale deg til å lese denne artikkelen. Der finner du en oversikt over de forskjellige organisasjonene som tilbyr ulike opplegg for frivillig arbeid i utlandet. Den vil kunne gi deg en del svar. I artikkelen ser du også hvilke opplegg som er gratis og hvilke prosjekter du må betale for selv, hva slags arbeid du kan forvente deg og i hvilke land.

Noen eksempler:

  • Aktiv ungdom (gratis å delta, frivillig arbeid i andre europeiske land)
  • X-plore (krever deltakeravgift, frivillig arbeid i blant annet afrikanske land)
  • Atlantis (krever deltakeravgift, frivillig arbeid i forskjellige land)

 

De som velger opplegg der det kreves egenbetaling velger gjerne å jobbe en periode her hjemme først, for å spare opp penger til å reise ut etterpå.

 

Jeg kjenner ikke til noen opplegg der personer med utdanning som helse- og sosialfag prioriteres. Imidlertid vil du helt sikkert få bruk for både erfaringer og kunnskap fra utdanningen din i frivllig arbeid med mennesker eller dyr utenlands. Sjekk gjerne også Leger uten grenser sine nettsider. Kanskje vet de om noen egne muligheter for personer som har gått helse- og sosialfag. Hos Leger uten grenser så jobber det blant annet leger og sykepleiere, så det kan godt hende de vet om gode råd til deg.

 

Lykke til med spennende planer!Hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frivillig arbeid i utlandet

Jente i Afrika (colourbox.com)

Vil du jobbe med ville dyr i Afrika? Gårdsarbeid i Latin-Amerika, eller hjelpe til på et barnehjem i Romania? Få en opplevelse for livet, og gjør en innsats for andre med frivillig arbeid i utlandet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid