Hopp til hovedinnholdet

jente på 14 år og har veldig lyst til å begynne med frivillig arbeid

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 14 år og har veldig lyst til å begynne med frivillig arbeid eller veldedighets arbeid. Men jeg har skjekket nettsider og det står som regel at man må være 18 og oppover. Vet dere om noe organisasjoner som man kan gi en hjelpende hånd?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt!

 

De aller fleste opplegg for jobb eller frivillig arbeid både i Norge og i utlandet krever dessverre at man er over 18 år. Det beste tipset er nok å kontakte organisasjoner i Norge som har egne ungdomsavdelinger. Der finnes det mange aktiviteter man kan være med på. Kanskje er det også muligheter til å bidra frivillig. Kontakt for eksempel:
 
 
Du kan også sjekke om det finnes en frivillighetssentral i nærheten av der du bor. Kanskje har de oppgaver som kan passe for deg. I tillegg lønner det seg å tenke kreativt. Frivillig arbeid er også å lufte naboens hund eller sitter barnevakt for noen som trenger en frikveld. Kanskje har du eldre i nabolaget som trenger hjelp til plenklipp eller å hente post?

Sjekk ut med idrettslagene og de ulike idrettsklubbene der du bor. Trenger de frivillige? Spør også ulike organisasjoner, fritidsklubber, frivillighetssentralen m.m. Kanskje kommunen har oversikt over hvor det er behov for frivillige? Mulighetene til å bidra for andre er mange, så tenk godt gjennom hvordan og hvem du kan hjelpe der du bor.

 
Sjekk også flere tips i artikkelen under dette svaret.

 

Hør rundt, så er jeg sikker på at du finner en meningsfyll jobb som frivillig! Lykke til!

Hilsen utdanningsrådgiveren, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frivillig arbeid i Norge

En jente og to gutter holder hverandre i hendene og løfter dem i været  (www.colourbox.com)

Ønsker du en mer meningsfylt fritid finnes det nok å gjøre. Finn ut hvordan du kan hjelpe, og få en oversikt over frivillig arbeid i Norge.

Les mer

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid