Hopp til hovedinnholdet

Stipend til å jobbe frivillig i Kenya

Jente 18 år
 

Spørsmål

Heisann. Jeg er akkurat ferdig med et utvekslingsprosjekt i Kenya gjennom skolen, opplevelsen var vanvittig bra og nå kunne jeg tenke meg å jobbe som frivillig i Kenya. På www.Projects-abroad.no kan du søke om slike ting. Tre måneder som hjelpearbeider med barn og unge villa vært utrolig gøy. Problemet er prisen som er på rundt 16000 nok. Finns det plasser der jeg kan søke om stipend ol til slike formål?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!


Lånekassen gir dessverre ikke støtte til frivillig arbeid utenlands. Derimot kan du sjekke om det finnes noen stipend eller legater som er aktuelle for deg å søke på. Ofte må man lete litt, og det vanligste er nok at slike er beregnet på de som skal studere utenlands, ikke jobbe frivillig. Sjekk også om kommunen der du bor har fond, stipend eller tilskuddsordninger man kan søke om penger fra. 

 

Det vanligste er at man i tilfeller som dette selv må spare opp penger på  forhånd. Noen skaffer seg en deltidsjobb ved siden av skolen og sparer pengene, eller jobber inn penger gjennom sommerjobb i ferien, eller jobber noen måneder etter videregående før man reiser ut. 

 

Jeg har lagt ved en artikkel om frivillig arbeid i utlandet under dette svaret. Noen av oppleggene som er omtalt i den artikkelen, er gratis.

 

Lykke til videre!

Hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frivillig arbeid i utlandet

Jente i Afrika (colourbox.com)

Vil du jobbe med ville dyr i Afrika? Gårdsarbeid i Latin-Amerika, eller hjelpe til på et barnehjem i Romania? Få en opplevelse for livet, og gjør en innsats for andre med frivillig arbeid i utlandet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid