Hopp til hovedinnholdet

Jeg har så lyst til å melde meg inn i organissasjoner ol. for å hjelpe andre

 

Spørsmål
hei! Tusen takk for super side :) Jente på 15 år her. Jeg blir 16 dette året, men det er ikke før i oktober. Jeg intresserer meg veldig for frivillig arbeid og om eldreomsorgen. Har så mye jeg vill si, men vet ikke hvordan jeg skal komme fram med det. Jeg har så lyst til å melde meg inn i organissasjoner ol. for å hjelpe andre. Ikke med å gi penger, for vi familien har fire fadderbarn så har jeg liksom ikke noe penger å komme med alene. Men som innsamlinger ol. har vært på alle frivillige innsamlinger og slikt, men er dårlig på å få med meg når ting skjer. Er også en person som gleder seg til å bli gammel nok til å være fengselsvenn, besøksvenn og jobbe frivillig i utlandet noen mnd. Gleder meg virkelig. Gleder meg også til å bli helsefagarbeider. Men alt er så lenge ting, vet du om noe jeg kan være med på nå ? er jo under atten så det er så lite jeg har lov til av frivillig arbeid ol. Jeg har tenkt til å sende en e-post til avisa nå også med et leserbrev jeg håper kommer frem. Det er om eldreomsorgen, og hvor dårlig jeg syns den er på mange måter. Jeg bare lurte på om du visste noe jeg kunne hjelpe til med ? hvordan jeg kommer i kontakt med hjelpe organisasjoner og steder jeg kan komme fram med meningene mine om eldre omsorgen ? takk på forhånd!
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!

Så utrolig godt å høre at det er så mange ungdommer som har den holdningen! Superbra! Som 15åring er det massemasse du kan hjelpe til med. Ungdomsorganisasjoner TRENGER ungdommer som deg! Røde Kors Ungdom jobber med aktiviteter på asylmottak, aktivt valg, regler i krig og annet internasjonalt arbeid. Press er Redd Barnas ungdomsorganisasjon, og her kan du også hjelpe til. Du kan engasjere deg i Amnesty International, Changemaker (Kirkens Nødhjelps ungdomsorganisasjon) og mange flere! Se artikkellinkene jeg legger ved for flere tips.

Her kan du se linker til ulike organisasjoner basert på frivillig arbeid.
Det er utrolig bra at du vil skrive leserbrev. Jeg anbefaler deg å sende det til Aftenpostens Si;D. Dette er leserbrev fra ungdom (veldig gode leserbrev!). Ellers kan du prøve ulike lokalaviser. Det er mye lettere å få inn leserbrev i lokalaviser enn i VG, Dagbladet og lignende.

STÅ PÅ!!! Og masse lykke til videre!!

Vennlig hilsen
ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frivillig arbeid i Norge

En jente og to gutter holder hverandre i hendene og løfter dem i været  (www.colourbox.com)

Ønsker du en mer meningsfylt fritid finnes det nok å gjøre. Finn ut hvordan du kan hjelpe, og få en oversikt over frivillig arbeid i Norge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid


Quiz: Hva vet du om stat og kommune?

Hvor mange fylker har vi i Norge?