Hopp til hovedinnholdet

14 år og lyst på frivillig jobb. 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 14 år som er veldig opptatt av å hjelpe til og se andre smile. Jeg er veldig intressert i å hjelpe feks. kreftsyke barn. Så jeg lurte på om det fantes en sånn liten "jobb". Det må ikke være en betalt jobb, for det er ikke så viktig. Jeg vil bare hjelpe de som trenger det. Etter skole og lekser kunne jeg ha gjerne ha tenkt meg å være sammen med noen som har feks kreft, leke med dem og hjelpe til og gjøre alt for å se dem glad. Jeg syntes det gjør utrolig vondt å tenke på at det faktisk finnes folk som lider av det.. og jeg har så utrolig lyst til å hjelpe til. Så.. tror du det finnes en slags jobb for det? Takk.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmål! 

 

Så fint at du har lyst til å hjelpe andre, og gjøre en innsats for andre som ikke har det så bra. Vi trenger flere som deg! 

 

Det er absolutt mulig å drive med frivillig arbeid. Hvis du vil hjelpe til i lokalmiljøet ditt, kan frivillighetssentralene være et godt sted å begynne. Oversikt over lokale frivillighetssentraler finner du på nettstedet www.frivilligsentral.no

 

Siden du særlig kan tenke deg å helpe noen med kreft, ta kontakt med Kreftforeningen. Kanskje de kan sette deg i kontakt med noen der du bor, eller kanskje de har noen gode tips til deg? 

 

Andre alternativer er å tenke godt gjennom hvor i ditt lokalmiljø du kan bidra. Kanskje er det noen som kan trenge hjelp til å klippe plenen, passe barn av og til, besøksvenn på det lokale eldresenteret eller liknende. Her gjelder det å tenke kreativt, for det er helt sikkert noen som vil sette stor pris på din hjelp. Sjekk også tips i artikkelen om frivillig arbeid under dette svaret.

 

Håper dette var til hjelp. Lykke til videre med ditt frivillige arbeid! 

 

Med vennlig hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frivillig arbeid i Norge

En jente og to gutter holder hverandre i hendene og løfter dem i været  (www.colourbox.com)

Ønsker du en mer meningsfylt fritid finnes det nok å gjøre. Finn ut hvordan du kan hjelpe, og få en oversikt over frivillig arbeid i Norge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid