Hopp til hovedinnholdet

dra ut å hjelpe til i u-land, jeg har ingen relevant utdanning

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Heisann! Jeg er en gutt på 25år, som ønsker svært gjerne å dra ut å hjelpe til i u-land, jeg har ingen relevant utdanning. Men er hendt og arbeider godt med tunge løft. Lurer på om dere har noen tips for hvor jeg skal henvende meg for å søke mer informasjon da jeg ikke har lyktes med å funnet noe selv enda. Mvh. Gutt på 25år :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!


Du bør først og fremst sjekke med frivillige organisasjoner som har opplegg for frivillig arbeid utenlands. I mange tilfeller er det slik at man behøver formell utdanning for å være til noen faktisk hjelp innen humantært arbeid utenalands. Imidlertid kan det i noen tilfeller likevel finnes utvekslingsordninger eller andre opplegg der man også uten utdanning får reise ut en periode. Sjekk artikkelen under dette svaret for link til aktuelle organisasjoner som kan kontaktes. I tillegg kan du selvsagt sjekke med organisasjoner som Norsk folkehjelp, Røde kors, Leger uten grenser etc. Vær imidlertid forberedt på at slike organisasjoner først og fremst søker etter personer med en bestemt og relevant utdanningsbakgrunn, eksempelvis innen helsefag.

 

Lykke til!

Hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frivillig arbeid i utlandet

Jente i Afrika (colourbox.com)

Vil du jobbe med ville dyr i Afrika? Gårdsarbeid i Latin-Amerika, eller hjelpe til på et barnehjem i Romania? Få en opplevelse for livet, og gjør en innsats for andre med frivillig arbeid i utlandet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid