Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil jobbe frivillig med barn eller på sykehus, hva er mulighetene?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er ei jente på 19 år som har ufrivillig fått et friår fra utdanning, etter at jeg ble dimmitert fra forsvaret. For tiden jobber jeg bare i vente på å finne noe mer spennende å gjøre. Jeg har tidligere, i en alder av 17 år, jobbet frivillig i Ghana. Da reiste jeg med organisasjonen Projects Abroad, og var veldig fornøyd med oppholdet mitt der. Jeg jobbet bl.a. på barnehjem, og med et bygge prosjekt på en skole. Jeg ønsker enten å jobbe med barn, eller på sykehus. Jeg har ikke annet en vanlig allmenn utdanning fra vgs, så vet ikke hvor mange muligheter jeg har på arbeid innen medisin/pleie. Nå har jeg et ønske om å bruke rundt 2 månder til å jobbe frivillig igjen, men sliter med å finne en organisasjon jeg kan reise med. Mest pga. at jeg ikke har noen ordentlig oversikt over hvilke organisasjoner som tilbyr dette for en 19-åring. Jeg ønsker å prøve en annen organisasjon nå fordi jeg vil prøve noe nytt, og fordi Projects Abroad føles litt "for trygt". Vil også gjerne ha noen internasjonale alternativer vist det er noe dere kan hjelpe meg med. På forhånd takk!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


så bra at du kan tenke deg å reise ut som frivillig enda en gang! Det er flott å høre at dere som reiser ut er fornøyde, og ønsker å bidra mer, og oppleve mer.

 

Du skriver at det forrige opplegget du deltok i var for "trygt". Jeg vet ikke helt hva du legger i det, men husk på at jo mer du vet om prosjektet du reiser til, og organisasjonen som står bak, jo mindre risiko er det for å få dårlige overraskelser underveis. Tenk godt gjennom om du ønsker å reise nærmest på egenhånd, og hvis du gjør det, pass på at du har noen garantier når det gjelder for eksempel kost, losji og arbeidstid/-oppgaver. Husk også på å sørge for at du er forsikret gjennom oppholdet.

 

På Eurodesk finner du en oversikt over organisasjoner som tilbyr ulike opplegg for frivillig arbeid. De fleste av disse har kontor i Norge eller Norden.

 

Goabroad.com er en internasjonal nettside med prosjekter i mange land. Du kan også se på World Wide Helpers og Workaway.info, som har oversikt over en del korttidsoppdrag og kanskje passer best for de som vil reise rundt og jobbe litt innimellom.

 

Ellers er det mange tilbud på nett, det er bare å google for eksempel "voluntary organisations" og navn på land/verdensdel. Jeg gir deg ingen konkrete eksempler da jeg ikke kjenner til disse tjenestene i det hele tatt.

 

Ta en titt på artikkelen under, som gir noen råd om hva du bør tenke gjennom før du bestemmer deg!

 

Lykke til!

 

Vennlig hilsen

 

Eurodesk Norge 

www.eurodesk.no

www.facebook.com/EurodeskNorway

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vil du ut i verden?

Jente planlegger reise (colourbox.com)

Studier, jobb eller frivillig arbeid i utlandet gir deg minner for livet og erfaringer du ikke finner hjemme.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid