Hopp til hovedinnholdet

Vil bruke fritiden min på å hjelpe andre. 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 13 år som har så lyst til å gjøre noe for andre. Jeg vil gjerne bruke mye av fritiden min på å hjelpe folk som ikke har det så lett fordi jeg vet hvordan det er å ikke ha noen. Jeg bare lurte på om det finnes noe frivillig arbeid for barn? Noe jeg kan gjøre for å hjelpe andre? Takk for svar 

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmål! 

 

Så fint at du har lyst til å hjelpe andre, og gjøre en innsats for andre som ikke har det så bra. Vi trenger flere som deg! 

 

Det er absolutt mulig å drive med frivillig arbeid, og ikke minst mange typer forskjellige frivillig arbeid. Hvis du vil hjelpe til i lokalmiljøet ditt, kan frivillighetssentralene være et godt sted å begynne. Oversikt over lokale frivillighetssentraler finner du på nettstedet www.frivilligsentral.no

Frivillighetssentralen har kontakt med både barn, voksne, eldre osv. 

 

Jeg vet ikke om noe spesifikt frivillig arbeid ift. barn, men sjekk ut med frivillighetssentralen. Du kan også kontakte kommunen du bor i. De har kanskje oversikt over ulike organisasjoner og lignende som trenger frivillige. 

 

Andre alternativer er å tenke godt gjennom hvor i ditt lokalmiljø du kan bidra. Kanskje er det noen som kan trenge hjelp til å klippe plenen, passe barn av og til, besøksvenn på det lokale eldresenteret eller liknende. Her gjelder det å tenke kreativt, for det er helt sikkert noen som vil sette stor pris på din hjelp. Sjekk også tips i artikkelen om frivillig arbeid under dette svaret.

 

Håper dette var til hjelp. Lykke til videre med ditt frivillige arbeid! Med vennlig hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frivillig arbeid i Norge

En jente og to gutter holder hverandre i hendene og løfter dem i været  (www.colourbox.com)

Ønsker du en mer meningsfylt fritid finnes det nok å gjøre. Finn ut hvordan du kan hjelpe, og få en oversikt over frivillig arbeid i Norge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid