Hopp til hovedinnholdet

Er det en mulighet for meg å jobbe frivilling med de eldre?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er ei jenta som nå til våren skal være ferdig med videregående skole. Jeg har gått på almenfag. Jeg har bestemt meg for å ta ett fri år før jeg gå videre. Jeg har så veldig lyst å jobbe innenfor helsesektor, helst eldre omsorg. Jeg tenker på frivillig arbeid. Er dette mulig? Er det en mulighet for meg å jobbe frivilling med de eldre? Jeg har så lyst å gjør noe fornuftig og hjelpsom i mitt fri år. Jeg vet at de eldre behandles ikke akkurat på en fin måte og jeg har virkelig lyst å hjelpe til! Kan jeg da bare ringe rundt omkring å spør? Er dette mulig?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmål! 

 

Så fint at du har lyst til å hjelpe andre, og gjøre en innsats for de eldre. Vi trenger flere som deg! 

 

Det er absolutt mulig å drive med frivillig arbeid. Hvis du vil hjelpe til i lokalmiljøet ditt, kan frivillighetssentralene være et godt sted å begynne. Oversikt over lokale frivillighetssentraler finner du på nettstedet www.frivilligsentral.no. Frivillighetssentralen har kontakt med både barn og voksne, og ikke minst eldre. Mange eldre trenger hjelp med både store og små ærender. 

 

Du kan også kontakte kommunen du bor i. De har kanskje oversikt over ulike organisasjoner og lignende som trenger frivillige. 

 

Andre alternativer er å tenke godt gjennom hvor i ditt lokalmiljø du kan bidra. Kanskje sykehjemmet kunne trengt en hjelpende hånd? Kanskje det trengs besøksvenner på det lokale eldresenteret eller liknende. Ring og spør! Her gjelder det å tenke kreativt, for det er helt sikkert noen som vil sette stor pris på din hjelp. Sjekk også tips i artikkelen om frivillig arbeid under dette svaret.

 

Håper dette var til hjelp. Lykke til videre med ditt frivillige arbeid! Med vennlig hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frivillig arbeid i Norge

En jente og to gutter holder hverandre i hendene og løfter dem i været  (www.colourbox.com)

Ønsker du en mer meningsfylt fritid finnes det nok å gjøre. Finn ut hvordan du kan hjelpe, og få en oversikt over frivillig arbeid i Norge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid