Hopp til hovedinnholdet

støtte til prosjekt i Asia

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hi, Jeg har reist i Asia ( mitt hjemland ) og jobbe som frivillig spesielt til små barn ( fra 4-15 år ) som ingen foreldre har brydde seg, og de fleste av dem de sover på gata. Det er snakk om å hjelpe andre som er i nød - et godt dikt si " det gjelder ikke bare " MEG " eller mine barn men for andre liv å ......! Dette er en del av drømmen min gi omsorg for disse farløse ( ca 110 barn ) ved å gi dem kjærlighet , mat og klær . Det ligger størst i mitt hjerte å bygge ei "BARNE HJEM " slik at de kan få bo der , få omsorg og sette dem til skolen slik det får et nytt forandre liv i framtida. Nå er jeg tilbake i Bergen uten jobb , men er fortsatt på jakt etter en jobb, og på grunn av dette jeg kunne ikke sende mer støtte for sitt daglige brød og skoleprosjekt . Mitt spørsmål : Er det mulig å få støtte fra Statens i Norge ? Hvordan ? Eller finns det noen der som har lyst å være en foster foreldre til disse barna ? Eller bli fadder til et eller flere barn ? Det er en hjerteskjærende situasjon der nede . Jeg trenger ditt råd. Takk !

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

så flott at du engasjerer deg i dette skoleprosjektet. Det finnes mange slike prosjekter som gjør stor nytte i ulike land, for barn som virkelig trenger det.

Mange organisasjoner får støtte til drift av slike prosjekter, men jeg kjenner ikke til enkeltprosjekter som får støtte av staten. En av grunnene til at man ønsker at støtten skal gå gjennom en organisasjon er at man mener man har bedre kontroll over hvor pengene går og på at dt er prosjekter som gjør en forskjell, også etter at organisasjonen avslutter prosjektet. Men det er mange eksemåler p prosjekter som gjør en stor forskjell også utenfo rorganisasjonene. Du kan ta kontakt med noen av bistandsorganisasjonene og spørre om du kan presentere prosjektet og be dem vurdere å ta det inn i deres  ordning, men jeg kan ikke si noe om hvordan det vil gå.

Noen samler inn penger hjemme selv, samler klær og utstyr som de tar med seg til prosjektet, eller har lokale arrangement eller innsamlingsopplegg. 

Ønsker deg lykke til med prosjektet, jobben og ikke gi opp. Du viser engasjement og vilje til å gjøre en endring for folk som trenger det.

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer

Frivillig arbeid i utlandet

Jente i Afrika (colourbox.com)

Vil du jobbe med ville dyr i Afrika? Gårdsarbeid i Latin-Amerika, eller hjelpe til på et barnehjem i Romania? Få en opplevelse for livet, og gjør en innsats for andre med frivillig arbeid i utlandet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid