Hopp til hovedinnholdet
Nervøs jente (colourbox.com)
Følg ung.no på Snapchat
Følg ung.no på Snapchat

Jeg orker ikke å fortsette på tiltaket gjennom NAV. Hva skal jeg gjøre?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

hei, dette er rettet til nav. jeg har aspergersyndrom og en underliggende sosial fobi pga asperger syndromet. Jeg har en dag deltatt på intro, der en mann presenterer lesestoff og det er obligatorisk at på to av disse presentasjonene skal man være med. Men jeg tåler bare ikke all den støyen som han snakker, jeg tåler ikke lydene som forekommer, j blir nærmest gal av alt dette, og i lunsjen satt jeg musestille og bare nikket mens de andre pratet i hut og pine, det var så ubehagelig for meg at j etter å ha spist vært der i 5 minutter gikk rett ut uten å si hade, så etter lunsjen kom jeg tilbake til klassen og følte meg så deprimert og angstfylt og prøvde å bare holde meg ut, og etter litt stakk jeg av derfra. Det var altså en del av en arbeidsrettet tiltak. nav sier at jeg MÅ gjennom dette for å få innvilget uføre,men idag var jeg der i ca 4 timer og jeg orker ikke å fortsette, hva skal jeg gjøre? holder det med at jeg går på tiltaket i 3 mnd, man-fre 2 timer hverdag,er det nok?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til oss.

Vi kan forstå at dette oppleves som vanskelig for deg. Vi skal svare deg så godt vi kan på dine spørmål.

Det er riktig slik du skriver at for å få en uførepensjon så må du ha gjennomført tiltak gjennom NAV.  Dette gjøres for å sjekke ut om du kan arbeide noe eller om du skal søke på en uførepensjon. Dersom du ikke gjennomfører tiltaket fra NAV, så er det stor sannsynlighet for at du vil få et avslag på din søknad på uførepensjon.

Det vi vil anbefale deg å gjøre er å snakke med legen din og kontaktpersonen din på NAV. Du bør fortelle hvordan du opplever tiltaket og at dette er vanskelig for deg å gjennomføre på grunn av din helsesituasjon. Kanskje du kan begynne på et annet tiltak?

Vi kan ikke si her på ung.no om det holder å gå på tiltaket i 3 måneder 2 timer hver dag. Det må du snakke med din kontaktperson på NAV. Da dette er individuelt og kommer helt ann på hva du har avtalt med din kontaktperson på NAV. 

Vi håper det ordner seg for deg! 

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no

 

 

 

www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Funksjonsnedsettelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om funksjonsnedsettelser