Hopp til hovedinnholdet

Er det normalt å ikke ha hatt kjæreste når man er 14 år?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 14 år som lurer på om at det er uvanlig å ikke å ha hatt kjærste eller å ha blitt kysset på truten? Og så er det at jeg har veldig stort problem med dårlig ånde (vil fikse det fort), vil jo være pen og god ånde. Liker ikke listerin eller noe sånt. Vurderer å kjøpe meg et gebiss. Og så er det andre problemet, jeg er funskjonshemmed. Liker jenter gutter som er funksjonshemmed? Håper det. Det tredje og siste, liker jenter gutter som spiller dataspill? Ville hatt meg en partner som liker å spille Fifa etc. Har dere noen tips?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål! Det er helt normalt å ikke ha hatt kjæreste eller blitt kysset på munnen når man er 14 år. Det er jo sånn at det er veldig lett å legge merke til kjærestepar, eller som skryter av hvor mange de har kysset, og man tenker ikke over alle de som ikke har kjæreste. 

Når det gjelder den dårlige ånden din, så tror jeg ikke å kjøpe gebiss er noen god løsning. Det som er viktig er å pusse tennnene godt minst to ganger om dagen og bruke tanntråd. Puss også tungen eller bruk tungeskrape sånn at det ikke blir liggende masse belegg der. Listerine er jo veldig sterkt, og det er ikke alle som liker det, men du kan prøve et annet skyllemiddel, som SB12. Et godt tips er også å spise regelmessig og drikke mye vann. Et eple kan faktisk hjelpe godt hvis du merker at du har dårlig ånde. Å ha en pakke tyggis i lommen kan også være lurt. 

Hvis det ikke blir bedre, bør du ta dette opp med en lege eller tannlege. 

Jeg tror ikke det er sånn at jenter IKKE liker gutter som er funksjonshemmet, men det kan nok være sånn at de er litt usikre på hvordan de skal forholde seg til det og hva du kan og ikke kan gjøre. Så da er det viktig at du er ekstra frempå og viser at du vil bli kjent med jentene og at funksjonshemmingen ikke skal være til noe hinder.

Det er sikkkrt noen jenter som liker godt at gutter spiller dataspill, og andre som ikke liker det så godt. Men så lenge du er flink til å prioritere tid til jenta også, og ikke bare spill, så går det nok helt fint. Og hvis du finner deg en jente som du kan spille Fifa med er det jo supert. Hvis man er forelsket er det jo ofte sånn at det ikke er så farlig hva man gjør, så lenge man er sammen med hverandre.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksualitet og nedsatt funksjonsevne

To stykker i en seng (colourbox.com)

Alle har rett til en god og trygg seksualitet. Seksuell nytelse og -funksjon kan påvirkes av en funksjonsnedsettelse. Prat om seksualitet og søk kunnskap slik at funksjonsnedsettelsen ikke blir til hinder for en god seksualitet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse