Hopp til hovedinnholdet

Jeg har epilepsi og er deprimert

Jente 14 år
 

Spørsmål

Alle "vennene" mine hater meg, jeg har epilepsi er deprimert, sliter veldig med å gå, snakke, prate og forstå og mitt eneste mål med livet er å dø. Hjelp.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss.

Du syns at livet er vanskelig nå.  Du har mye å streve med.  -Er det noen du kan prate litt med om dette?  -Kanskje en sykepleier du har kontakt med, en lærer eller noen andre rundt deg.  Det ER bedre å prate om det enn å gå alene med sånne tanker.  Selv med mye å streve med, er det mulig å få det bedre.

Du er viktig og verdifull, så ta godt vare på deg! Å få litt hjelp ved å prate med noen, er en måte du kan ta vare på deg på.  Håper at du kan gjøre det. 


Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Har du spørsmål om rettigheter knyttet til nedsatt funksjonsevne?

Logo til Funksjonshemmedes fellesorganisasjon

Rettighetssenteret er et rådgivnings- og kompetansesenter i rettighetsspørsmål som gjelder nedsatt funksjonsevne og kronisk sykdom. Her kan du blant annet få hjelp med dine bolig-, arbeids-, tilgjengelighets- og helsespørsmål.

Les mer

Hva du som har nedsatt funksjonsevne selv kan gjøre

Person med asrma (colourbox.com)

Å være funksjonshemmet blant mange ikkefunksjonshemmede kan være krevende og oppleves vanskelig. Men med litt innsats og egne ressurser kan situasjonen ofte bli mindre utfordrende.

Les mer

Ensom? Lav selvfølelse?

Ensom jente (colourbox.com)

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro at du heller ikke er ønsket av noen. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap