Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg jobbe med å hjelpe folk?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei.Jeg har tenkt å bli psykolog, det er tidlig å tenke på det, men vil være forberedt til fremtiden. jeg har en lav snitt at jeg føler at jeg ikke har en neppe sjanse på psykologi skolen her i Norge. Jeg har et snitt på 3.3, jeg er ganske skuffet, men jeg prøver så hardt jeg kan på skolen, men får fortsatt dårlig karakterer. (jeg går studie) Så jeg har tenkt på å ta psykologi utdanningen i utlandet, det jeg har lyst til å bli innen for psykologi er å hjelpe andre mennesker, som sliter i livet, jeg er ganske glad i å hjelpe mennesker. Så spørsmålene mine er: 1.Hvordan kan man få seg inn i forskjellige skoler i utlandet (England/London), gjelder det snitt, eller hva? 2.Jeg har tenkt at hvis jeg ikke får meg inn i psykologi skolen i Norge, må jeg vente til neste år før jeg kan studere i utlandet? 3. Jeg er såpass glad i å hjelpe mennesker, hva slags yrker tror dere passer meg? (liker å hjelpe dem, men ikke som lege og doktor) 4.Noe tips til hvordan jeg kan gjøre i fritiden min?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du vil gjøre research på utdanning!

Du har rett i at det er svært høye karakterkrav for å komme inn på det seksårige profesjonsstudiet for å bli psykolog. Du kan lese mer om det nedenfor.
Det er mulig å studere klinisk psykologi i utlandet, du kan lese om det på hjemmesiden til ANSA.

Det finnes mange andre yrke hvor man jobber med å hjelpe folk, her er noen eksempler:

Psykisk helsearbeid er f.eks. en videreutdanning på fagskole for dem som har yrkeskompetanse fra Helse- og oppvekstfag. Det er mulig å ta utdanning som sykepleier og ta etterutdanning til f.eks. psykiatrisk sykepleier eller som helsesøster. Eller du kan utdanne deg til sosionom eller vernepleier. Bruk linkene til å lese mer.

Dette var bare noen muligheter. Sjekk gjerne ut jobbkompasset - kanskje du finner flere muligheter og utdanningsveier som er aktuelle. Er du usikker på hva du skal søke for neste år, så snakk med rådgiver på skolen din - det kan være fin hjelp i å få innspill fra noen andre nøytrale personer som kjenner til utdanningsmulighetene både på fagskole, høgskole/universitet og på videregående.

Hvis du ønsker å bruke fritiden din, er det mange som trenger hjelp. F.eks. som støttekontakt eller besøksvenn. Sjekk gjerne med frivillige organisasjoner i din hjemkommune.

Lykke til uansett hva du bestemmer deg for!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frivillig arbeid i Norge

En jente og to gutter holder hverandre i hendene og løfter dem i været  (www.colourbox.com)

Ønsker du en mer meningsfylt fritid finnes det nok å gjøre. Finn ut hvordan du kan hjelpe, og få en oversikt over frivillig arbeid i Norge.

Les mer

Hva er en støttekontakt?

To som går tur i skogen (colourbox.com)

Hva innebærer det å være støttekontakt, og hvordan kan du bli det? Og hvem kan få støttekontakt?

Skrevet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Vil du bli psykolog?

Bli psykolog? (colourbox.com)

Mange drømmer om å bli psykolog og jobbe med mennesker. Men for å komme inn må du jobbe hardt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning