Hopp til hovedinnholdet

Jeg har CP og andre plager, sex får meg til å føle meg bedre, hvorfor er det slik?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 13 med CP grad 2. Så jeg kan ikke løpe, hoppe eller gå i trapper uten gelender. Jeg har også ADHD, lærevansker og før ble jeg mobbet før. Har aldri hatt en venn. Nå flyttet det inn en gutt i nabolaget på 15, så jeg tok kontakt vi ble venner og raskt kjærester. Mamma sa at jeg ikke måtte la meg presse til sex med han. Men hvis jeg ville så hadde hun forståelse for det da burde jeg også benytte muligheten til å få oppleve sex så jeg ikke angret senere. Men jeg måtte si i fra når jeg følte meg klar så jeg kunne få prevensjon. Så mamma ordnet med resept cerazette, vibrator og glidemiddel. Etter 3 dager på Cerazette hadde vi sex. Vi har hatt sex 4 ganger nå og det har vært dritt digg alle ganger, aldri vondt. Trodde første gangene vill være vondt? Jeg har følt meg gladere og at CP har blitt lettere etter vi begynte med sex er det noe med det? Men jeg synes synde på dem med CP som aldri får oppleve sex? Mamma forstår meg møter de forståelse at de med CP vil ha sex?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13!

Takk for spørsmål.

Det er veldig fint at du kan snakke så åpent med mammaen din om det å skulle ha sex med noen. Mange unge og foreldre synes det er vanskelig og unngår derfor å prøve. Siden du også er under den seksuelle lavalderen og har sex med en som er eldre enn deg, er det ekstra fint. Uten at foreldrene deres hadde sagt det var ok, kunne det ha blitt vanskelig for dere - spesielt for kjæresten din.

Hvorfor en har sex, varierer fra person til person. Noen har sex fordi det er godt, andre for å få bekreftelse, noen for å få barn og andre kan ha sex fordi det letter på smerter og ubehag i kroppen.

I spørsmålet ditt, forteller du at du har mange ulike diagnoser og helseutfordringer. Når en har det slik, kan sex veldig ofte gi en bedre selvtillit og derfor føler en seg bedre. Det at noen liker og blir kåt på en, gjør at en kjenner seg attraktiv og sexy og det hjelper veldig om en ikke føler seg så bra. 

Sex og orgasmer kan også føre til at muskelsmerter/spasmer slipper taket og smerter og ubehag i kroppen blir mindre plagsomme. 

Så lenge du føler at du selv bestemmer at dette er ok for deg og ikke blir presset til å bli med på noe du ikke liker eller vil, så virker det som om sex er veldig bra for deg!

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen Sexologisk rådgiver

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Seksualitet og nedsatt funksjonsevne

To stykker i en seng (colourbox.com)

Alle har rett til en god og trygg seksualitet. Seksuell nytelse og -funksjon kan påvirkes av en funksjonsnedsettelse. Prat om seksualitet og søk kunnskap slik at funksjonsnedsettelsen ikke blir til hinder for en god seksualitet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjæresteforhold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjæresteforhold