Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer når mannen som har sex, er lam fra livet og ned?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Kjenner en som er lam fra livet og ned pga en skade. Han har snakket om at han får ereksjon men ingen utløsning pga skaden. Så lurer da på hva som egentlig skjer når han har sex? Hvordan er det mulig å ikke få utløsning? Vil det si at han ikke kjenner så mye? Trodde alle menn måtte få utløsning for ikke å få ballespreng..så hva gjør de som ikke får utløsning? Takk for svar :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no.

Når en person blir lam, er det fordi det har skjedd en ryggmargsskade på et eller annet nivå i ryggen. Ereksjon, orgasme og sædavgang styres ikke av de samme nervebanene, så derfor kan en funksjon være påvirket mens de andre ikke. Ereksjonsevnen styres også av dirkete stimuli, og kan derfor være lettere å få også for ryggmargsskadde, enn sædavgang der nervefunksjonen er mer avgjørende. Dette er litt komplisert å forklare, men om du ønsker å lese mer om det, kan denne artikkelen kanskje være til hjelp (selv om den er veldig medisinsk).

Hvor mye han føler er det vanskelig å svare på, for det varierer hvor mye berøringsfølsomhet personen bevarer. 

Ballespreng er et slanguttrykk for å være veldig kåt. Det kan være et litt misvisende uttrykk, fordi det er ingenting som kan sprenges. For det første vil sædproduksjonen delvis reguleres etter etterspørsel; sjelden sædavgang - mindre produksjon. For det andre vil et "overskuddslager" med sæd bare tømmes ut og følge med urinen ut, etter en viss tid uten sædavgang. Sæden vil altså alltid skiftes ut/fornyes, og det vil aldri bli helt overfylt. Det er muligheter for "assistert sædavgang", der man på ulike medisinske måter får det til. 

Håper dette er svar på det du lurte på.

Hilsen Sexologisk rådgiver (nacs), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksualitet og nedsatt funksjonsevne

To stykker i en seng (colourbox.com)

Alle har rett til en god og trygg seksualitet. Seksuell nytelse og -funksjon kan påvirkes av en funksjonsnedsettelse. Prat om seksualitet og søk kunnskap slik at funksjonsnedsettelsen ikke blir til hinder for en god seksualitet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex