Hopp til hovedinnholdet

Sliter med dårlig korttidshukommelse, er redd det er alvorlig.

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har for tiden merket at jeg har ekstremt dårlig hukommelse, spesiellt når det kommer til korttid.. Noen dager husker jeg ikke engang hva jeg gjor dagen før, INGENTING av dagen før. Jeg verken drikker eller bruker rus, begynner å bekymre meg litt at det kan være noe alvorlig..

Besvart 21.06.2019 10:46
 

Svar
Hei Gutt 20, og takk for at du skriver til ung.no!

Hukommelsen er avhengig av at man er opplagt, og føler seg i form. Hvis man er stresset, syk, sover lite eller konsentrasjonen er nedsatt av andre årsaker vil også hukommelsen bli dårligere.

Jeg tror de aller fleste kan føle at hukommelsen svikter en gang i blant, uten at det betyr at noe er alvorlig galt. Hjernen tar inn vannvittige mengder med informasjon til en hver tid, og er flink til å filtrere ut det som "ikke er så viktig". Så om dagen i forveien var som dager flest, er det ikke sikkert at man husker så mange detaljer.

Hvis du virkelig ikke husker noen ting av dagen i forveien (type om du var hjemme eller ikke) er dette litt mer unormalt. Hvis du er bekymret kan du ta en tur til fastlegen. Der kan man også få gjort noen enkle hukommelsestester, og bli undersøkt for å se om det er noe som bør følges opp videre.

Jeg håper du fikk svar på noe av det du lurte på, og ønsker deg alt vel og lykke til videre!

Med vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Funksjonsnedsettelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om funksjonsnedsettelser