Hopp til hovedinnholdet

Brukket ben i foten, føler jeg fikk lite informasjon.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg var hos legen og fant ut av at jeg har brukket et ben i foten. Når vi snakket med en annen lege og så på rønkenbildene osv så følte jeg at jeg fikk så lite informasjon. Det eneste jeg og mamma fikk vite at det var et brudd, hun viste hvor, og at jeg skulle gå med en stiv såle i 6 uker. Fikk også vite at jeg ikke kan ha vanlig gym. Mer enn dette fikk jeg ikke vite. Hun sa inegnting om bruk av krykker, heldigvis har vi et par hjemme som jeg bruker nå fordi jeg klarer ikke gå vanlig på foten. Er det noe mer jeg burde fått vite?

Besvart 13.08.2019 17:33
 

Svar
Hei Jente 15, og takk for at du skriver til ung.no!

Når man bryter et ben, er det mye som spiller inn på hva som skal gjøres videre. Små brudd i foten som ligger i god posisjon kan ofte behandles med stiv såle slik som du har fått. Det er nok dette som er den viktigste behandlingen. Krykker kan du nok bestemme selv om du ønsker å bruke eller ikke. Dersom det er mer behagelig for deg å bruke krykker, kan det være et godt hjelpemiddel, og kan hvertfall ikke gjøre noen skade.

Andre tips kan være å holde benet høyt når det ikke er i bruk for å forhindre hevelse de første ukene, ellers tror jeg ikke det er så mye mer man "trenger" å vite, men hvis du ønsker mer informasjon om skaden burde det gå fint å ringe til stedet som behandlet deg å spørre. Sannsynligvis har også fastlegen fått tilsendt et journalnotat hvor det står hva slags skade det er snakk om, og om hva slags kontrollopplegg (om noe) som er planlagt.

Det er selvsagt litt vanskelig å svare helt klinkende klart uten å ha sett bildene eller undersøkt foten selv, men jeg tror nok ikke det er så mye annet enn ro og stiv såle du trenger å forholde deg til for at foten skal bli fin igjen.

Jeg håper du fikk svar på noe av det du lurte på, og ønsker deg alt vel og lykke til videre!

Med vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Funksjonsnedsettelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om funksjonsnedsettelser