Hopp til hovedinnholdet

Er litt nervøs for å klenge meg på.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei! Er en gutt på 14 år som blir ganske ofte føler meg utilpass i klassen, det er ikke sånn at jeg mistrives i klassen, jeg klarer ikke helt å komme inn i den "sosiale sirkel". Når jeg prøver å gå/kjøre bort (sitter i rullestol) er det et syt og bæs på gang. Problemet er at jeg er litt nervøs for å klenge meg på. Har ikke hatt besøk av venner på 1/2 år, og det er ikke så lett å komme seg ut uten at jeg behøver hjelp. Har du noen kjærringråd til en desperat fyr?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du er var for andres signaler og det er jo bra, men kanskje du rett og slett kan bli litt mer tøff og ta mer kontakt med de andre enn det du gjør.  Kanskje går det an å høre om noen vil finne på noe på fritiden også.  Det kan hende at de andre ikke helt vet hva de kan forvente eller er utrygge på hva du kan og ikke kan.  Hvis du viser dem at du ønsker å være med og tar initiativ på noe du vet at du kan være med på, så blir de kanskje mer til å ta kontakt og initiativ også.  Jeg vet ikke om du er med på noe fast på fritiden, men jeg tenker at det er lurt og viktig og at det også er en god mulighet til å knytte gode vennskap.

 

Jeg lurer litt på hva det "syt og bæs" er.  -Om det er andre som lager det, eller om det er noe du føler? 

 

Prat også med lærer om hvordan du opplever det.  Læreren kan nok hjelpe å legge til rett for at du blir mer inkludert også. 

 

Lykke til.  Stå på!


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva betyr det å ha en funksjonsnedsettelse?

Gutt i rullestol spiller gitar (colourbox.com)

Mange tenker på rullestolbrukere når de hører ordet funksjonsnedsettelse eller funksjonshemming. Men funksjonsnedsettelser kan være både fysiske, mentale, intellektuelle eller sensoriske. Alle personer uansett funksjonsnedsettelse har rett til å delta i samfunnet på lik linje med andre.

Les mer

Hva du som har nedsatt funksjonsevne selv kan gjøre

Person med asrma (colourbox.com)

Å være funksjonshemmet blant mange ikkefunksjonshemmede kan være krevende og oppleves vanskelig. Men med litt innsats og egne ressurser kan situasjonen ofte bli mindre utfordrende.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag