Hopp til hovedinnholdet

Jente, 18 lurer på om kjæresten kommer til å forandre seg etter bilulykke

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei :) Jente 18 år har vært med kjærsten min i 4 år. Jeg elsker han over alt på jord og vet han gjør det samme. Kommer aldri til å forlate han noen sinne. For 4 dager siden havnet han i en bilulykke . Han var i koma i to dager og våknet i går. Jeg begynte å grine da han lyset opp. Det gjør meg vont og se han skadet , legen sa at han delvis skal sitte i rullestol. vi hadde planlagt i et år og flytte sammen sommeren vi var ferdig med VGS 3. Som bare er 3 månder der til. Det jeg er redd for , bekymeret for og gruer med til er : Om han kommer til å elske meg mer . Kommer han til å forandre seg ? Siden han skal delvis sitte i rullestol. Blir der vanskelig at vi flytte sammen når han har rullestol? Det er kanskje mange rare spørsmål men jeg lesker denne gutten velldig mye og vill ikke forlate han.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Så veldig leit å høre om kjæresten din!!! Så heldig han er som har deg ved sin side!!!

Har du snakket med han etter ulykken? Er han våken og kan kommunisere? Dersom han ikke har mistet noe hukommelse så er det vel stor sannsynlighet for at han kommer til å elske deg også nå etter ulykken ettersom han gjorde det før ulykken. Og i hvertfall når han ser at du fortsatt elsker han! Samtidig har det jo mye å si hvor hardt han er skadet. Noen mennesker, når de utsettes for ulykker og blir forandret i sine kroppslige funksjoner, sliter med å "godta" sitt nye selv. Endel sliter også med å godta at de de er glade i skal fortsette å være glade i dem når de ikke er og føler seg som den samme personen selv. Noen kan også oppleve å ha dårlig samvittighet fordi de føler de holder de de er glade borte fra å gjøre ting de tenker at de har lyst til, og kan derfor begynne å oppføre seg dårlig i et forsøk på å støte sine kjære bort. Av og til virker det, og av og til ikke. Jeg tror det er veldig viktig at dere, og i og for seg alle andre kjærestepar, snakker godt og åpent sammen. på den måten kan man unngå misforståelser og fortolkninger, og dermed også krangler...

 

Når det gjelder om det blir vanskelig å flytte til et sted når han har rullestol er det litt vanskelig å svare på. Det kommer litt an på hvor avhengig han blir av rullestolen, og også hvor i Norge dere ønsker å bo. Nyere bygninger er nok i større grad bedre tilpasset rullestolbruk, men det er fortsatt stor mangel på boliger for rullestolbrukere, og spesielt hvis man ikke har mye penger. Men det er ikke umulig!

 

Jeg ønsker dere masse lykke til!!!

 

Hilsen

 

 

Camilla (helsesøster)


i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva betyr det å ha en funksjonsnedsettelse?

Gutt i rullestol spiller gitar (colourbox.com)

Mange tenker på rullestolbrukere når de hører ordet funksjonsnedsettelse eller funksjonshemming. Men funksjonsnedsettelser kan være både fysiske, mentale, intellektuelle eller sensoriske. Alle personer uansett funksjonsnedsettelse har rett til å delta i samfunnet på lik linje med andre.

Les mer

Hva du som har nedsatt funksjonsevne selv kan gjøre

Person med asrma (colourbox.com)

Å være funksjonshemmet blant mange ikkefunksjonshemmede kan være krevende og oppleves vanskelig. Men med litt innsats og egne ressurser kan situasjonen ofte bli mindre utfordrende.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse