Hopp til hovedinnholdet

Vi har veldig lenge hatt lyst på barn, og har nå bestemt oss for at vi skal prøve.

 

Spørsmål
Jeg er en jente på snart 17, kjæresten min er 22.. vi har hvert sammen siden jeg var 15 1/2. vi har det veldig bra sammen.Vi er nå forlåvet<3 men jeg bor på fosterhjem, de har kjennt ham lenge, siden han var liten. de jeg bor hos liker han veldig godt :) Men.. vi har veldig lenge hatt lyst på barn. og har nå bestemt oss for at vi skal prøve. jeg skal slutte med p-pillene. MEN? Kan egentlig barnevernet si noe på dette? har tatt abort en gang før.. mn det angrer jeg noe SIIINSYYKT på... :'( det tok laang tiid før jeg kom meg over det...
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 17!

Det første som faller ned i hodet mitt når jeg leser det du skriver er; hvorfor så travelt? Hvis du og kjæresten din har tenkt å være sammen resten av livet og tenker å få barn sammen er det fryktelig tidlig å begynne nå. Er dere ikke sikkre på om det blir dere resten av livet; ikke få barn!

Det er lov å ha sex når man har fylt 16 så det er vanskelig å forby konsekvensene av det. det du imidlertid gjør ved å få barn så tidlig er at du gjør det å få utdanning veldig vanskelig for deg selv. Det er mange ting du og kjæresten din ikke får vært med på lenger som andre på deres alder gjør. Det er ikke sikkert det vil være så mange på deres alder som har barn samtidig som dere, det kan bli ensomt.

Det er kjempefint å få barn, men også masse ansvar. Dere har god tid bruk den på å være kjærester det har dere ikke gjort så veldig lenge heller. Ta utdanning, gift dere, dra på bryllupsreise og så kan dere tenke på å få barn! Lykke til!

Vennlig hilsen
Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om samer?

Hvor finner du senter for samiske studier?