Hopp til hovedinnholdet

Har litt vondt i ryggen, av og til. Og veldig humørsvingninger, blir sint for ingenting. Er det stor sjanse for at jeg er gravid?

 

Spørsmål
Hei. Jeg og min samboer har ikke brukt kondomer på en stund. Så vi har brukt "hoppe av svingen" metoden, i en god stund. Jeg skal ha mensen ganske snart, om noen FÅ dager. Men i det siste har jeg vært GANSKE sliten og TRØTT. (Kanskje det kan væte at jeg har bynt på en ny jobb) Har litt vondt i ryggen, av og til. Og veldig humørsvingninger, blir sint for ingenting. Er det stor sjanse for at jeg er gravid?
Hilsen jente 19.
 

Svar
Hei!

Dette KAN jo absolutt være symptomer på graviditet, og faren for å bli gravid er jo tilstede når avbrutt samleie brukes som prevensjon. Hvis du ikke får mensen til tiden, får du ta en graviditetstest av morgenurin og sjekke det ut.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gravid? Kontakt helsestasjon for ungdom!

Usikker jente (colourbox.com)

PÅ helsestasjon for ungdom kan du ta graviditetstest gratis. De hjelper deg deg med råd og veiledning om graviditet eller abort, og gir også råd om prevensjon. All hjelp er gratis.

Les mer

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Par i senga (colourbox.com)

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Den store snustesten

Sant/usant: Snusing fører til dårligere kondisjon