Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Det mener jeg (ung.no)
Det mener jeg (ung.no)

Jeg har p-stav og pleier ikke bruke kondom i tillegg ved samleie. Siste uken har jeg tisset ofte - er det mulig at jeg er gravid?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg tok p-stav for et halvt år siden. Pleier ikke å bruke kondom i tillegg ved samleie. Jeg hadde samleie uten kondom forrige uke, mensen var ferdig dagen før. Den siste uken har jeg hatt veldig mye urinlating, og må tisse ofte, føler det er mere enn vanlig. Er det en gang mulig at jeg har blitt gravid?

 

Svar
Hei!

Sjansen for å bli gravid med p-stav er svært liten, nesten lik null. Har du fast partner trenger du ikke bruke kondom i tillegg ved samleie. Har du flere partnere bør du bruke kondom da p-staven ikke beskytter mot klamydia og andre seksuelt overførbare infeksjoner. 

Hyppig vannlating kan også skyldes urinveisinfeksjon. Typiske tegn på det er at man må tisse ofte men at det kommer lite hver gang samt svie når man tisser. 

Får du flere symptomer på graviditet kan du ta en graviditetstest, men sjansen for å bli gravid med p-stav er som sagt liten.

 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på om du er gravid?

Jente tar graviditetstest (ung.no)

Har du hatt sex med kjæresten og lurer på om du er gravid? Kanskje har menstruasjonen uteblitt, eller brystene blitt ømme? Ta en graviditetstest! Både helsestasjon for ungdom, helsesøster og fastlegen din kan hjelpe deg. Du kan også kjøpe en test på apoteket.

Les mer

Klamydia - fakta

Klamydia

Klamydia er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen, og de fleste som er smittet, merker det ikke. Alle bør teste seg når de bytter partner, så de ikke risikerer å gå med smitten lenge og smitte andre igjen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet