Hopp til hovedinnholdet

jeg er 16 år og mistenker at jeg er gravid. Vet egentlig ikke da, jeg og kjæresten har hatt sex mange ganger med kondom men har glemt det et par ganger

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg er 16 år og mistenker at jeg er gravid. Vet egentlig ikke da, jeg og kjæresten har hatt sex mange ganger med kondom men har glemt det et par ganger. Jeg leser på forskjellige nettsteder på symptomer på at jeg lan være gravid og jeg har noen. Men sånn spesiellt kvalme og tretthet bet jeg ikke om er fordi jeg bare er så nervøs for at jeg er gravid eller at jeg faktisk er det. Så jeg tenkte jeg kunne ta en graviditetstest men det her ikke gått 2 uker en gang siden vi hadde sex, og jeg skal i teorien få mensen om litt under2 uker men greia er at da er jeg på speiderleir og da er det litt vanskelig å få gjort noe med det om det ikke kommer. Er detnoe vits å ta graviditetstest nå? Eller vil det vise feil svar?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente!

Takk for at du skriver til ung.no!

Jeg skjønner godt at du er nervøs for at du kan være gravid siden dere noen ganger har glemt kondom når dere hadde sex.

Det første tegnet på at du kan være gravid er at mensen ikke kommer. Symptomer på graviditet ellers kan variere fra person til person, men mest typisk er morgenkvalme, oppkast, tretthet og ømhet i brystene. Morgenkvalmen trenger ikke å være tilstede heller. Dersom du ikke får mensen til forventet tid, anbefaler jeg at du tar en gravitest.

Siden du skal på speiderleir, kan du vente med å ta gravitest til du kommer heim ( går ut fra at du ikke skal være på leir mer enn en uke?) Da vil du også kunne stole på det svaret du får om du er gravid  eller ikke. Skulle du være gravid, vil veien videre være avhengig av om du ønsker å beholde barnet eller om du vil ta en abort. Ta da kontakt med helsestasjon for ungdom ( gratis) eller legen din for å snakke om dette videre. Jeg skriver her ikke noe om abort og hvordan det foregår siden det er usikkert om du er gravid.

Jeg legger ved tre artikler som du kan lese mer .

Vi krysser fingrene for at du ikke er gravid! God sommer!

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Kan jeg ha blitt gravid? Vanlige spørsmål

Jente tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det - du tar en sjans eller kondomet kan sprekke. Så kommer redselen for å være gravid. Her finner du svar på noen vanlige spørsmål i denne forbindelse.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Du er redd for å ha blitt gravid, bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller mensen er litt sen. Du tenker at du må få sjekket det ut, men NÅR kan du egentlig ta en graviditetstest som gir deg et sikkert svar?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet