Hopp til hovedinnholdet
Følg ung.no på Snapchat
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Må foreldre kontaktes om jenta blir gravid som 15 åring, men er 16 år når hun tar abort?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Hadde et spørdmål som jeg har sittet og grublet på lenge. Jeg lurte på, hvis man går til legen for å ta abort og har allerede fylt 16 men man ble gravid før man fylte 16, for eksempel 1-2 mnd før man ble 16, vil legen kunne fortsatt kontakte foreldrene eller ikke? For man hadde jo da samleie før man ble 16 som er ulovlig men samentidi har legene ingen rett å kontakte foresatte når man har blitt 16?

Besvart 13.09.2017 17:54
 

Svar
Hei

Nei, legen vil nok ikke kontakte foreldrene til en 16 år gammel jente som ønsker abort, om hun ikke selv ønsker det. Dette tiltros for at jenta var 15 år når hun ble gravid.

Men legen eller annet helsepersonell, vil nok anbefale en 16 års gammel jente til å fortelle om graviditeten og aborten enten til foreldre eller til en annen hun stoler på. Dette fordi det kan være godt å ha en nær person som kan støtte henne gjennom både inngrepet og tiden etterpå.


Vennlig hilsen jordmor

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Abort

Trist jente (colourbox.com)

I Norge har kvinner rett til å bestemme selv om de vil ta abort. Dette gjelder til og med 12. svangerskapsuke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


ukens tema

kommentar

Fuck IT: Hvem bestemmer hva som er perfekt? Hvorfor er noe stygge? Hvorfor kan ikke alle bare være seg selv. Jeg er tretten åt og har null pupper. I lang tid har jeg vært skikkelig sjalu på folk som har det, men så fant jeg en bruker på Instagram. Selvom hun som eier den har skikkelig store pupper, sier hun noen ting som er viktig. At du ikke skal dømme folk, og at alle er perfekte. Vet ikke hvorfor det hjalp meg, men det gjorde det. Dere som er misfornøyde med dere selv burde finne en ting du liker veldig godt med deg selv. Eller finne noe eller noen som får deg til å føle deg bra Les innlegg Liten pil høyre