Hopp til hovedinnholdet
Følg ung.no på Snapchat
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Kan jeg være gravid?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 15 år. Og for ca 3 uker siden hadde jeg beskyttet samleie på slutten av mensen.vi skjekket kondomen etterpå å den var hel. To dager senere kasta jeg opp på natta. Men d kan hende at d er fordi jeg spiste sushi. Å nå har jeg 1 dag forsinket mens. Kan jeg være gravid?

Besvart 13.09.2017 18:01
 

Svar
Hei

Siden dere brukte kondom under samleiet og kondomet var like hel etterpå, er du nok ikke gravid. Kondom er et meget godt og sikkert prevensjonsmiddel som både beskytter mot uønsket graviditet og mot seksuelt overførbare infeksjoner. Du kan altså være helt trygg.

Kvalme i forbindelse med en graviditet oppstår uansett ikke så tidlig. Det er først når den gravide er rundt ca 5-6 uker gravid at dette kan oppleves. Så den oppkast runden du hadde skyldes nok noe helt annet, kanskje maten du spiste? Mensen din vil nok komme, det er noen ganger den kan være litt forsinket uten at det er noen spesiell god grunn til dette. Lykke til.


Vennlig hilsen jordmor

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på om du er gravid?

Jente tar graviditetstest (ung.no)

Har du hatt sex med kjæresten og lurer på om du er gravid? Kanskje har menstruasjonen uteblitt, eller brystene blitt ømme? Ta en graviditetstest! Både helsestasjon for ungdom, helsesøster og fastlegen din kan hjelpe deg. Du kan også kjøpe en test på apoteket.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


ukens tema

kommentar

Fuck IT: Hvem bestemmer hva som er perfekt? Hvorfor er noe stygge? Hvorfor kan ikke alle bare være seg selv. Jeg er tretten åt og har null pupper. I lang tid har jeg vært skikkelig sjalu på folk som har det, men så fant jeg en bruker på Instagram. Selvom hun som eier den har skikkelig store pupper, sier hun noen ting som er viktig. At du ikke skal dømme folk, og at alle er perfekte. Vet ikke hvorfor det hjalp meg, men det gjorde det. Dere som er misfornøyde med dere selv burde finne en ting du liker veldig godt med deg selv. Eller finne noe eller noen som får deg til å føle deg bra Les innlegg Liten pil høyre