Hopp til hovedinnholdet

Det er i morgen TRE uker siden jeg tok angrepillen. Jeg har tullet det skikkelig til med angrepiller og p-piller og lurer på når man kan ta en graviditetstest.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, sendte inn spørsmålet nedenfor nettopp, men det har sneket seg inn en feil. Det er i morgen TRE uker siden jeg tok angrepillen, ikke to. Jeg har tullet det skikkelig til med angrepiller og p-piller og lurer på når man kan ta en graviditetstest.. Jeg hadde først ubeskyttet sex og tok en angrepille dagen etter. Jeg begynte deretter på p-piller dagen etter angrepillen, da jeg ikke visste at man måtte vente 5 dager. Hadde så sex med kondom et par dager senere, men det sprakk, så tok en angrepille til påfølgende dag. Det vil si to angrepiller på 4 dager i tillegg til oppstart på p-piller (i 3 dager). Jeg tok siste angrepillen for to (EDIT: TRE) uker siden i morgen, og venter p-pille-mensen i morgen. Når kan jeg tidligst ta en graviditetstest? Hilsen jente, 23

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Ja, du har virkelig surret med p-piller og nødprevensjon i det siste :-) Først må jeg korrigere deg på noen feil:

Når du skal starte med p-piller etter nødprevensjon kan du begynne med en gang, du behøver ikke å vente 5 dager. Pillene er derimot ikke sikre fra første dag. Når de er sikre kommer an på hvilken nødprevensjon du tok og om det er p-piller eller gestagen piller du skal begynne med.

  • Hvis du skal starte opp med p-piller etter å ha tatt Norlevo: Bruk kondom i tillegg i 7 dager.
  • Hvis du skal starte opp med gestagen p-piller (Cerazette) etter å ha tatt Norlevo: Bruk kondom i tillegg i 2 dager.
  • Hvis du skal starte opp med, eller fortsette med, p-piller, p-plaster eller p-ring etter å ha tatt Ellaone: Bruk kondom i tillegg i 14 dager.
  • Hvis du skal starte opp med gestagen p-piller (Cerazette) etter å ha tatt Ellaone:  Bruk kondom i tillegg i 9 dager.

Du skriver at du nå venter på blødning. Etter å ha tatt nødprevensjon, er det normalt at man kan få blødningsforstyrrelser. Neste menstruasjon kan også komme litt tidligere eller litt senere enn forventet.

Nødprevensjon forhindrer ikke alltid svangerskap, så du må derfor ta derfor en graviditetstest hvis det går mer enn 2 uker over forventet mens.

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet