Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Kan jeg være gravid?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på om det er mulig at jeg er gravid. Jeg glemte å ta pillene mine en dag, jeg hadde sex og jeg fikk ikke tatt pillene før 2 dager etter samleie. Det e tro uker siden og jeg har i det siste spist mer enn vanlig, jeg er veldig varm og jeg må hyppigere på do. Jeg er for øyeblikket små forkjølet og tenker at det kanskje er derfor jeg hat temperatur ending.

Besvart 13.01.2018 15:39
 

Svar
Hei

Siden du har glemt flere p-piller på brettet ditt, er prevensjonseffekten redusert og det er mulig at du kan ha blitt gravid. Dersom du ikke har fått mensen når du forventet den, må du ta en graviditetstest for å få et svar på dette. Testen kan du enten kjøpe på vanlig butikk/apotek eller ta på helsestasjon for ungdom.

Det er ikke veldig vanlig med symptomer på graviditet før det har gått noen uker etter at mensen har uteblitt, så det kan være at plagene du kjenner er en forkjølelse el.


Vennlig hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon

p-piller (colourbox.com)

Du har glemt å ta p-pillen til rett tid (eller vært magesyk). Du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. P-plasteret har falt av uten at du merket det. Plutselig var det gått mer enn 12 uker siden forrige p-sprøyte. Her finner du råd om hva du skal gjøre.

Informasjon om dette vil du også finne i pakningsvedlegget til prevensjonsmetoden din.

Les mer

Svar på alle dine spørsmål ved bekymring for graviditet

Jente ligger i senga og er bekymra (colourbox.com)

Lurer du på om du kan ha blitt gravid, hva som skjer når du glemte p-pillen, når du kan få et sikkert svar på en graviditetstest, hva en annerledes blødning betyr eller andre bekymringer om graviditet. Her har vi samlet artikler som kan gi deg svar på det DU lurer på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet