Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Startet med Cerazette for 2 uker siden på 1. dag i mensen og hadde sex etter 5 dager. Nå har jeg lest at man kan bli gravid under mensen, så nå har jeg blitt kjemperedd for at jeg kan være gravid?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg begynte på Cerazette for cirka en og en halv måned siden. Jeg fulgte det som sto i pakningsvedlegget om at man kan begynne på første mensdag, og da være sikker med en gang, og ikke trenger å bruke tilleggsprevensjon. Jeg hadde sex med kjæresten min sånn fem dager senere. Nå har jeg lest at man kan bli gravid under mensen, så nå har jeg blitt kjemperedd for at jeg kan være gravid? Selv om jeg fulgte pakningsvedlegget.. Er det en mulighet for at jeg kan være det? Den dagen jeg begynte på pillene, hadde jeg fått mensen når jeg våknet den morgenen (men hadde lagt meg etter midnatt). Og tok første pillen på formiddagen. Kan det hende at jeg begynte på pillene "for sent"? At man bør ta pillen med en gang man får mensen, slik at jeg har gjort feil, og nå kan jeg være gravid?

Besvart 13.01.2018 23:12
 

Svar
Hei!

Ingen bekymring. Du har full beskyttelse og trenger ikke å bekymre deg. Du har ikke startet som du skulle og gjort alt helt rett.
Slik står det i metodeboken til Sexogsamfunn.no; "Kvinner som har regelmessige menstruasjoner, er sikker fra første pille dersom hun starter med gestagen p-piller i løpet av de 5 første dagene av en menstruasjon eller etter et abortinngrep. Hvis hun starter utenom disse dagene må hun bruke tilleggsprevensjon i 2 dager."

Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

p-piller

Når du bruker en hormonell prevensjonsmetode kan du møte på utfordringer med hvordan du skal bruke den eller det kan dukke opp spørsmål du trenger svar på. Du finner nyttige tips i denne artikkelen.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om dine forbrukerrettigheter?

Hva er aldersgrensen for gjeld eller lån?