Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

I går hadde jeg ubeskyttet sex Sluttet med p-piller for rundt en mnd. siden grunnet hyppige mellomblødninger. I følge kalender har jeg eggløsning idag, og lurer på om sjansene er store for at jeg da kan ha blitt gravid?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! I går hadde jeg sex ubeskyttet, sluttet me p-piller for rundt 1 mnd siden grunnet hyppige mellomblødninger. I følge kalender har jeg eggløsning idag, og lurer på om sjansene er store for at jeg da ble befruktet eller må jeg bare vente på neste mens og se?

Besvart 13.01.2018 13:07
 

Svar
Hei!

Etter å ha sluttet med p-piller er det litt vanskelig å vite akkurat når eggløsningen kommer. Men det å ha ubeskyttet sex medfører stor fare for graviditet. Anbefaler at du tar en angrepille så snart som mulig. Slik pille får du tak i på alle apotek. Bruker du EllaOne (angrepille) bør den taes så raskt som mulig og i alle fall innen 5 dager etter ubeskyttet sex. Venter du og ser om mensen kommer som den skal vil det være for sent for å hindre graviditet. Kommer mensen som den skal er det vanligvis et godt tegn på at man ikke har blitt gravid. Les mer om nødprevensjon ++ under svaret.


Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer

Graviditetstest

Gravid?

Du er redd for å ha blitt gravid, bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller mensen er litt sen. Du tenker at du må få sjekket det ut, men NÅR kan du egentlig ta en graviditetstest som gir deg et sikkert svar?

Les mer

Svar på alle dine spørsmål ved bekymring for graviditet

Jente ligger i senga og er bekymra (colourbox.com)

Lurer du på om du kan ha blitt gravid, hva som skjer når du glemte p-pillen, når du kan få et sikkert svar på en graviditetstest, hva en annerledes blødning betyr eller andre bekymringer om graviditet. Her har vi samlet artikler som kan gi deg svar på det DU lurer på.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om Europa og EU?

Hva er for oss det mest merkbare resultatet av Schengen-avtalen?