Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Jeg var på tidlig UL og fikk fastslått at jeg var 7+2 (termin 24. April). Senere ul. fastslo termin til 25. april. Ut fra siste mens er terminen min flyttet 15 dager fram. Stemmer det? Hvor mye kan ultralydjordmor ta feil av termin?

Jente 20 år
 

Spørsmål

heisann! Jeg var på tidlig UL, og da så hun bare plommesekken. Kom tilbake 11 dager etterpå og fikk fastslått at jeg var 7+2 (termin 24. April). Var på ordinær UL den 8. November. Men hun sa jeg var for kort til å fastslå termindato, men at hun kom fram til 24. April. Kom tilbake på sykehuset den 29. November og fikk da termin 25. April.. Så i forhold til menstermin(siste mens 1. Juli) som jeg regnet ut selv så ble jeg flyttet 15 dager tilbake?! Stemmer det? Hvor mye kan ultralyd-jordmor ta feil av termin? Eller kan jeg stole på den 25. April? Er bekymret i forhold til overtid

Besvart 13.01.2018 13:51
 

Svar
Hei!

Med to ultralyder som gir omtrent samme termin skal du kunne stole på at din termin er 25. april. Det stemmer nok helt det i og med at du har den tidlige ultralyden som viser det samme. Alle gravide taes inn til en trivselskontroll en uke over termin for å vite at babyen har det bra, så overtid trenger du etter min mening ikke bekymre deg for.


Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alt om graviditeten

Gravidmage (colourbox.com)

Graviditeten endrer seg for hver av de 40 ukene den kan vare. Her kan du blant annet lese om når man kan bli gravid, om hvordan det er å være gravid, om utviklingen uke for uke, om svangerskapsomsorgen og om fødselen.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om dine klagemuligheter?

Hvor kan du klage dersom du mener mobilregninga di er høyere enn den skal være?