Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Når kan jeg ta en ny graviditetstest?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går på loette 28, vanligvis flink til å ta de hver dag til rett tid, men noen ganger glemmer jeg de og tar de ikke før 4 timer senere når jeg plutselig kommer på det! Tror jeg har klart å hoppe over en pille en gang i løpet av ett brett, g dagen etter har jeg heller ikke tenkt over at forige dagens pille var glemt.. Kjæresten min og jeg har alltid ubeskyttet sex fordi vi foretrekker det best. På nyttårsaften dro vi det såpass langt at han kom inni meg. Jeg ventet dermed til da jeg skulle få mensen, men det kom ikke.. jeg tok da en clearblue test og den viste ikke gravid, men 3 dager etter forventet mensen kom det brun utflod og litt blod av og til over 2 dager, men så ble alt helt borte igjen og jeg er redd d er en festeblødning og at testen kan ha tatt feil.. forige dagen kom han også inni meg og jeg bare lurer på når er neste gang jeg kan ta en graviditetstest? Jeg kan ikke vente til neste mensen uke siden det er en måned til og innen den tiden kan mye ha skjedd.. hjelp!!

Besvart 14.01.2018 11:56
 

Svar
Hei

Siden du bruke p-piller, har tatt en graviditetstest og denne var negativ og i tillegg til dette har hatt en liten blødning, er muligheten for at du er gravid minimal. Siden du fortsatt er veldig bekymret, vil jeg likevel anbefale deg om å ta en ny test. Denne kan du ta i dag om du vil, du trenger altså ikke å vente til neste blødning. Er også denne testen negativ, er du ikke gravid.

Det er selvfølgelig viktig å huske å ta p-pillene sine hver dag for å ha et sikker prevensjonsmiddel. Om du synes at dette er vanskelig, er kanskje en p-stav et alternativ du kan tenke litt på? At du av og til tar p-pillene dine 4 timer senere enn du pleier har ingenting å si. Det er også trygt at kjæresten din får utløsning inni deg så lenge du tar p-pillene dine slik du skal.

Ønsker deg lykke til. 


Vennlig hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon

p-piller (colourbox.com)

Du har glemt å ta p-pillen til rett tid (eller vært magesyk). Du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. P-plasteret har falt av uten at du merket det. Plutselig var det gått mer enn 12 uker siden forrige p-sprøyte. Her finner du råd om hva du skal gjøre.

Informasjon om dette vil du også finne i pakningsvedlegget til prevensjonsmetoden din.

Les mer

Svar på alle dine spørsmål ved bekymring for graviditet

Jente ligger i senga og er bekymra (colourbox.com)

Lurer du på om du kan ha blitt gravid, hva som skjer når du glemte p-pillen, når du kan få et sikkert svar på en graviditetstest, hva en annerledes blødning betyr eller andre bekymringer om graviditet. Her har vi samlet artikler som kan gi deg svar på det DU lurer på.

Les mer

Prevensjonsvelger – Finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no

Det er mange ulike prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente. Kanskje så mange at det er vanskelig å vite hva du kan velge? Hva vil være mest riktig for deg?

Ung.no har laget en prevensjonsvelger, som kan være til hjelp for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet