Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min vil ikke bruke kondom, men er heller ikke klar for barn

Jente 20 år
 

Spørsmål

Kjæresten min vil ikke bruke kondom, men er heller ikke klar for barn. Jeg derimot kunne tenkt meg å slutte på p-piller både pga at jeg er klar for barn og fordi jeg har hatt problemer med p-pillene mine. I tillegg vil han ikke prate om det.Jeg kan bytte prevensjon, men er ikke noe ønske det heller. Hva burde jeg gjøre? Jeg slutter jo ikke med det hvis han ikke vil, men samtidig venter jeg ikke for lenge med noe heller..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 20 år!

Takk for at du skriver til ung.no! Problemstillingen du beskriver er ikke uvanlig. Jenter har ofte tidligere lyst på barn enn gutter. Det å få barn er alvorlig beslutning som endrer livet for alltid, det er derfor et bedre utgangspunkt for en ny familie at man er enige fra starten.

Du sier at du slutter ikke med p-piller hvis han ikke vil, men ønsker ikke å vente for lenge. Han vil ikke prate om det. Dere er unge og som du sier så må du respektere at han ikke ønsker barn enda. Det som er mer bekymringsfullt tenker jeg er at han ikke vil snakke om det. Hvis dere skal være kjærester og etterhvert få barn er det viktig at man kan snakke sammen om det som er vanskelig. 

Derfor tenker jeg at spørsmålet ditt trolig handler mye om kommunikasjon. En god kommunikasjon baserer seg grunnleggende på at partene faktisk lytter til det de faktisk andre sier, og fremsetter sine egne synspunkter på en måte som ikke angiper den andre.

For å få til en samtale der dere kommuniserer godt, kan det være hensiktsmessig å avtale 1) at dere skal snakke sammen, og når det skal skje 2) tema som dere skal snakke om, 3) hvordan dere skal snakke om dette.

Når dere avtaler hva dere skal snakke om, bør dere bli enig om holde seg til akkurat dette tema. Hvis noen ønsker å snakke om flere ting, kan dere bli enige om når det skal skje. Det er fint å avklare på forhånd måten å snakke sammen på. Ofte er det greit å snakke ut fra hva en selv opplever og hvordan det føles.

Det samme gjelder egentlig for prevensjon. Snakk sammen og blir dere enige om at det er for tidlig i forholdet med barn finnes det flere alternativer enn p-piller du kan bruke. Hvis han ikke vil ha barn burde han ta mer ansvar og bruke kondom, men dessverre er det ofte slik enda at når det gjelder prevensjon må jenta ta ansvar. 

Snakk med helsestasjon for ungdom eller fastlegen din om du ønsker å bytte type prevensjon.  

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet