Hopp til hovedinnholdet

Gravid med p-piller?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei Jeg leste på nettsiden deres at mensen man får når man går på p-piller ikke nødvendigvis avkrefter at man er gravid. Stemmer dette. Jeg ble stressa da jeg hadde sex, og glemte å ta pilla (oralcon) 11 timer senere enn jeg pleier første uka på brettet. Jeg tok en graviditetstest test i dag, sånn man kan ta 5 dager får forventer mensen. Jeg tok siste pille på søndag ( har pillefri uke nå). Jeg pleier å få mensen på torsdag, og i dag er det onsdag. Jeg har vært dårlig på å ta p-pilla og er usikker på om jeg er gravid. Graviditetstesten jeg tok i dag var negativ, men siden jeg tok den midt på dagen, drakk en del vann + at jeg tok den 1 dag før «forventet» mens, er jeg redd den ikke stemmer. Om jeg nå får mensen i morgen, kan jeg da senke skuldrene? Eller kan jeg enda være gravid? Hilsen stresser jente

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Går det mer enn 36 timer mellom to p-piller vil det være økt fare for å kunne få eggløsning og bli gravid. At du tok den 11 timer senere enn vanlig betyr vel at det gikk 35 timer mellom de to p-pillene. Men om du ellers har vært dårlig og tatt p-pillene  dine kan det være grunn til å være bekymret for å være gravid.
Mensen pleier å komme i løpet av den hormonfrie uken. Gjør den ikke det kan det være første tegnet på mulig graviditet. Fikk du mensen torsdag trenger du nok ikke bekymre deg. Mensen kan noen ganger komme selv om man er gravid, men den er da oftest avvikende og annerledes. Mensen kan også utebli med p-piller uten at man er gravid.

Gravitester skal man kunne stole på svaret av fra ca. 3 uker etter evt. graviditetsstart. Denne testen du tok nå er nok ikke helt å stole på enda.

Mest sannsynlig er du ikke gravid. Om det er vanskelig å huske p-pillene han du vurdere å bytte til langtidsprevensjon som p-stav!

Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på om du er gravid?

Jente tar graviditetstest (ung.no)

Har du hatt sex og lurer på om du er gravid? Kanskje har menstruasjonen uteblitt, eller brystene blitt ømme? Ta en graviditetstest! Både helsestasjon for ungdom, helsesykepleier og fastlegen din kan hjelpe deg. Du kan også kjøpe en test på apoteket.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Rettigheter for elever

Hva teller for hvilken karakter du får?