Hopp til hovedinnholdet

Jeg har hatt mensen etter avbrutt samleie, kan jeg fortsatt være gravid?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg hadde sex uten kondom, han kom ikke i meg. Men vi stoppet opp rett før et par ganger. Etter to eller tre dager fikk jeg mensen, og jeg fikk eggløsning for noen dager siden trur jeg men kan jeg bli gravid uansett? Siden mensen var jo pa vei allerede. Kan jeg være gravid? Siden jeg må tisse så masse, det kan også bare være en vane men jeg føler en trang til det hele tiden. Eller e det sånn at hvis jeg hadd blitt gravid at mensen ikke hadde kommet i det hele tatt

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 år!

Takk for at du skriver til ung.no!

Du kan bli gravid at et avbrutt samleie. Det kan komme væske fra penis før utløsning som kan inneholde sædceller. Sjansen for å bli gravid er ikke like stor som om gutten får utløsning, men den er tilstede. Jeg råder deg derfor til å bruke kondom neste gang du har samleie. 

En normal mens til forventet tid er som regel et godt tegn på at man ikke er gravid, men noen har mindre blødninger tidlig i svangerskap. Hvis du er usikker på om du kan være gravid bør du ta graviditetstest. Den kan du ta to - tre uker etter samleiet. Du kan få hjelp til å ta testen hos helsesøster på skolen eller helsestasjon for ungdom. Der kan du også få råd og hjelp angående prevensjon. Råder deg til å lese artiklene under. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kondom

Fakta om kondomer (ung.no)

Kondom er det eneste sikre prevensjonsmiddel som gutter kan bruke. Kondom beskytter både mot graviditet og kjønnssykdommer.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer

Avbrutt samleie - "å hoppe av i svingen"

Par i senga (colourbox.com)

Har dere hatt avbrutt samleie (uten prevensjon), såkalt ”hoppe av i svingen”. Det er risikabelt og jenta kan bli gravid.

Les mer

Lurer du på om du er gravid?

Jente tar graviditetstest (ung.no)

Har du hatt sex og lurer på om du er gravid? Kanskje har menstruasjonen uteblitt, eller brystene blitt ømme? Ta en graviditetstest! Både helsestasjon for ungdom, helsesykepleier og fastlegen din kan hjelpe deg. Du kan også kjøpe en test på apoteket.

Les mer

Gravid? Kontakt helsestasjon for ungdom!

Usikker jente (colourbox.com)

PÅ helsestasjon for ungdom kan du ta graviditetstest gratis. De hjelper deg deg med råd og veiledning om graviditet eller abort, og gir også råd om prevensjon. All hjelp er gratis.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet