Hopp til hovedinnholdet

Kan man bli gravid på P-stav?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Satte inn p-stav for 8-9 måneder siden.. hadde mensen nesten hver dag, men ingenting annet.. mensen forsvant helt for litt over en måned siden, å siden da har jeg mistet matlysten min nesten helt, hatt kramper i magen ganske ofte, harde pupper med klumper som er veldig vonde, mye dårligere hukommelse og kan helt plutselig bli skikkelig kvalm å bleik å svimmel.. har lest å vet at man egentlig ikke kan bli gravid med p-stav, men kan d være en mulighet for at jeg kan være det? Har ikke råd til graviditetstest heller (bor alene på hybel), å jeg får ikke lov til å ta det på helsestasjonen siden jeg har p-stav.. kan ha sex opptil flere ganger om dagen og hvis det har noe å si

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

P-stav er et av de aller sikreste prevensjonsmidler. Det er veldig sjelden noen blir gravid  mens de har p-stav. Men det er en liten mulighet for å bli gravid med p-stav også.

Siden du ikke føler deg bra, synes jeg så absolutt at du skal få en vurdering av en lege. Selvfølgelig skal du få ta en graviditetstest på helsestasjon for ungdom gratis selv om du har en p-stav. Det er ingen regel som sier at du ikke skal få det. Eventuelt har du kanskje en helsesøster på skolen din som kan hjelpe deg. 

Vennlig hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på om du er gravid?

Jente tar graviditetstest (ung.no)

Har du hatt sex og lurer på om du er gravid? Kanskje har menstruasjonen uteblitt, eller brystene blitt ømme? Ta en graviditetstest! Både helsestasjon for ungdom, helsesykepleier og fastlegen din kan hjelpe deg. Du kan også kjøpe en test på apoteket.

Les mer

Langtidsprevensjon, sikreste beskyttelse mot graviditet

Spiral (shutterstock.com)

P-stav, hormonspiral og kobberspiral gir best beskyttelse mot graviditet, siden de alltid er der og ikke er noe du kan glemme å bruke. Og de kan brukes av de aller fleste. Får du satt dem inn når du er mellom 16 og 22 år har du en gratis, eller svært billig, prevensjon i inntil 5 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet