Hopp til hovedinnholdet

Hadde sex med kondom, burde vi være bekymret?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, hadde sex med kjæresten min i dag. Vi brukte kondom, og det var ikke hull på den etter samleie. Det var sæd i hulle på toppen av kondomen. Etter jeg hadde kommet så trakk jeg ikke den ut med eneste gang, men kanskje etter sånn 30sek. Og det er enda lav sjanse for kjæresten og bli gravid. Burde vi være bekymret? Hilsen ett veldig bekymret par.

Besvart 01.06.2018 12:23
 

Svar
Hei

Så fint at du tar kontakt med ung og så bra at dere brukte kondom. Når kondomet er på under samleiet og du kunne se at det ikke var hull I den etterpå så er sikkerheten veldig stor.


Jeg vil anbefale dere å ta kontakt med helsestasjon for ungdom for å snake med helsesøster om prevensjon, så slipper dere å være så bekymret en annen gang. Der kan dere også få tatt en gratis graviditets test dersom dere fortsatt er bekymret.

Håper dette var litt svar på det du spør om, jeg legger ved noen artikler dere kan kikke på.

 

Vennlig hilsen

Amathea, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Par i senga (colourbox.com)

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

Les mer

Redd for å gjøre ei jente gravid?

Gutt og jente i tenårene står og ser på en graviditetstest. (www.colourbox.com)

Det skal veldig lite sæd til for å gjøre ei jente gravid. En sædcelle er nok og det kommer mange tusen ved en utløsning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet