Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg gjøre for å vite om jeg er gravid?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Hadde sex for 5 dager siden. Er bare 13. Vi hadde ubeskyttet sex..det var en dag etter eggløsningen min. Han kom ikke inni meg. Hva skal jeg gjøre for å vite om jeg er gravid? Vil IKKE bli gravid og har ikke sagt til noen andre enn bestevennen min om at jeg har hatt sex. Ikke til moren min en gang. Tørr ikke å gå til legen eller noe sånt. Hva skal jeg gjøre?? Takk for svar på forhånd!❤️

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du tar kontakt med ung.no. Det kan være godt å dele med andre når man er stresset eller red for å ha blitt gravid. Det at man er bekymret for om man er blitt gravid kan gjøre at mensen blir forsinket eller anderledes enn vanlig, så jeg vil anbefale deg å ta en test for sikkerhets skyld.

Den enkleste måten man kan vite om man er blitt gravid er å ta en graviditetstest. Den kan tidligst tas 3 uker etter samleiet. Jeg vil oppmuntre deg til å ta kontakt med helsesøster på skolen, eller dra på helsestasjon for ungdom der kan du få gratis gravititets test. Også på Amathea kontorene kan man få tatt gratis test. Man kan også kjøpe test på apoteket og en del butikker.

Du skriver at du ikke vil gå til legen, og det forstår jeg at kan være litt vanskelig om man har foreldre som kanskje bruker samme lege, men helsesøster er vant til å snakke med ungdom om sex og prevensjon og graviditetstester så hun vil være en trygg person å få hjelp av.

 

Jeg håper dette var til hjelp for deg

Vennlig hilsen

Amathea, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet