Hopp til hovedinnholdet

Smerter i magen og tisser ofte, hva kan dette være?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg går veldig mye på do i det siste og har hatt smerte nede i magen, vært kvalm og har hatt hodepine den siste måneden. Har enda ikke fått mensen, men en gang når jeg tissa så var det bittelitt blod på... har tatt en graviditetstest, men den viste negativt. Er det bare jeg som overtenker eller er det normalt at alt det skjer med en person?

Besvart 26.06.2018 10:24
 

Svar
Hei

Slik du beskriver plagene dine, kan det være at du har fått en urinveisinfeksjon. Dette er ikke en seksuelt overførbar infeksjon, men en infeksjon i urinveiene dine. Siden plagene dine har vart såpass lenge, vil jeg råde deg til å oppsøke fastlegen din slik at det kan bli tatt en urinprøve av deg. Ut fra svaret på denne vil du eventuelt få behandling.

Om du har hatt ubeskyttet samleie, er det jo selvfølgelig veldig riktig å teste seg for en graviditet, men siden testen du tok var negativ, kan du stole på den. 

Smerter i magen med litt småblødninger, kan også være et symptom på en seksuelt overførbar infeksjon, f.eks klamydia. Dette kan du teste deg for gratis hos fastlegen din eller på helsestasjon for ungdom om dette kan være aktuelt for deg.

Ønsker deg en god sommer.


Vennlig hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du ikke fått mensen enda? Eller kommer den hver måned nå, regelmessig eller ikke? Mensen vil komme i 35-40 år av en kvinnes liv, så det er viktig å prøve å leve godt med den.

Les mer

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet