Hopp til hovedinnholdet

Jeg har hatt samleie uten kondom og kan være gravid. Hva skal jeg gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 14 år, jeg trenger hjelp, jeg kan bli gravid, siden jeg hadde sex i går uten kondom, og kan kom inni meg, jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, og jeg vil helst ikke si det mamma..

Besvart 28.06.2018 12:51
 

Svar
Hei

Du forteller at du har hatt sex uten kondom, og at gutten hadde sædutløsning inne i deg. Nå er du redd for at du kan ha blitt gravid. Du vet ikke hva du skal gjøre.

Du må gå på apoteket og kjøpe angrepille. Denne må tas senest 72 timer (3 døgn) etter samleiet. Jo tidligere den tas, jo bedre effekt har den.

Jeg tenker at du bør si dette til din mamma, da du kan bli kvalm og få magesmerter av medisinen. Du bør få ordnet deg med prevensjon, slik at risikoen for å bli ufrivillig gravid kan reduseres. I tillegg er det lurt å bruke kondom, da dette beskytter mot seksuelt overførbare infeksjoner.

Du kan gå på helsestasjon for ungdom og be om hjelp og råd der.

Du finner mere opplysninger i vedlagte artikler.

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster/Helsebror

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Par i senga (colourbox.com)

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet