Hopp til hovedinnholdet

Jeg har hatt p-stav siden november, og er redd jeg er gravid...

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, Ser at tjenesten er stengt. Men er urolig for at jeg er blitt gravid. Jeg tørr ikke å si det til noen eller oppsøke lege. Jeg har hatt p-stav siden november. Har hatt ofte sex med kjæresten de siste månedene. Nå er mensen over 2 uker sein, og jeg har fått steke mensensmerter og vondt i korsryggen. Mensen tidligere har vært uregelmessig. Jeg er veldig redd.

Besvart 29.06.2018 10:23
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no
 

Du kan slappe helt av! Du er helt sikkert ikke gravid. P-staven beskytter deg, og de som blir gravide med p-stav, er allerede gravide før staven settes inn.

At mensen er forsinket er ikke unormalt. Når du bruker hormonell prevensjon, vokser ikke slimhinnen inne i livmoren på samme måte som når man ikke bruker hormonell prevensjon. Det er denne slimhinnen som utgjør mensen. Derfor blir mensen mindre når man bruker hormonell prevensjon, og noen ganger kommer den ikke i det hele tatt. 

Smertene i mage og rygg kan være tegn på at mensen er på vei, eller det kan være noe du har spist. Jeg er helt sikker på at dette ikke skyldes graviditet.

Om du fremdeles er bekymret, kan du kjøpe en graviditetstest på apoteket eller i butikken. Du kan få gratis graviditetstest på helsestasjon for ungdom.

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Kan jeg ha blitt gravid? Vanlige spørsmål

Jente tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det - du tar en sjanse eller kondomet kan sprekke. Så kommer redselen for å være gravid. Her finner du svar på noen vanlige spørsmål i denne forbindelse.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Du er redd for å ha blitt gravid, bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller mensen er litt sen. Du tenker at du må få sjekket det ut, men NÅR kan du egentlig ta en graviditetstest som gir deg et sikkert svar?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet