Hopp til hovedinnholdet

Symptomer på graviditet?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på hva "symptomene" kan være for graviditet? Jeg vet at man kan få bl.a morgenkvalme, men hvor lang tid tar det fra man blir gravid til man får det? Og kan man gå ned i vekt, i stedet for opp? Hva annet kan man oppleve de første ukene?? Hilsen ei litt fortvila jente på 17.

Besvart 12.10.2018 10:12
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til ung.no. 

Hvordan en graviditet påvirker form og allmenntilstand varierer fra person til person.

Her er noen typiske tegn (du trenger ikke ha alle):

  • Menstruasjonen uteblir
  • Ømme bryster
  • Morgenkvalme
  • Må tisse ofte
  • Tretthet

Du kan være gravid selv om du har noen blødninger. Vær derfor spesielt oppmerksom på korte, uvanlige menstruasjoner, med mindre blødningsmengde enn normalt.

Anbefaler deg å ta en graviditetstest 3-4 uker siden siste samleie hvis du er redd for å være gravid. Gratis tester får du hos Amathea, helsesøster på skolen eller helsestasjon for ungdom. 

De første tre ukene vil ikke kroppen merke noe som helst fordi egget har ikke fått festet seg skikkelig og begynt å produsere hormoner. Men, etter tre-fire uker kan noen begynne å kjenne litt på symptomer, men ikke alle.

Håper svaret var til hjelp for deg. 

 

Vennlig hilsen 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid? Vanlige spørsmål

Jente tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det - du tar en sjanse eller kondomet kan sprekke. Så kommer redselen for å være gravid. Her finner du svar på noen vanlige spørsmål i denne forbindelse.

Les mer

Gravid og usikker?

Holder hender (bildet er fra www.colorbox.com).

Det kan være utfordrende å ta stilling til en graviditet. I denne situasjonen kan man lett føle seg under press av mange grunner, da kan det være godt å ha noen å snakke med - Amathea er et landsdekkende tilbud.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Du er redd for å ha blitt gravid, bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller mensen er litt sen. Du tenker at du må få sjekket det ut, men NÅR kan du egentlig ta en graviditetstest som gir deg et sikkert svar?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet