Hopp til hovedinnholdet

Kan hun være gravid?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg og en «venn» har hatt regelmessig samleie over en 6 ukers periode. Vi har brukt kondom hver gang og jeg «tror» ikke at den har sprukket en gang. Hun er en uke+ for sen på mensen nå... kan det være hun er gravid?

Besvart 12.10.2018 13:13
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til ung.no og så fint å høre at dere bruker kondom:-)

Har dere ikke hatt noen uhell så er kondom en fin prevensjonsmetode. Hun er nok ikke gravid selv om hun ikke har fått menstruasjon ennå. 

De første årene man har mensen er det normalt at denne er uregelmessig. Det kan gå alt fra flere måneder mellom hver gang, til bare et par uker. Mengde og hvor lenge det varer, vil også variere. Hvis mensen er borte, og man ikke mistenker graviditet, gjør man sjeldent noe sjekk hos lege for å finne årsaken før mensen har vært borte i minst 6 måneder for unge kvinner.

Mensen kan også bli uregelmessig eller borte om det har skjedd store endringer i livet. Det kan være stress, sykdom, slanking eller at man trener veldig mye. Mensen vil da kommet tilbake som normalt når kroppen har fått hentet seg inn igjen. Noen medisiner kan også gjøre at mensen blir borte.

Men, stresser dere mye over dette så kan dere ta en graviditetstest bare for å utelukke at hun er gravid. Gratis tester får dere hos Amathea, helsesøster på skolen og helsestasjon for ungdom. her kan dere også få snakket litt om evt oppstart av hormonell prevensjon.

Husk at graviditetstesten viser rett svar tre-fire uker etter at dere tror at hun kunne ha blitt gravid (evt ved en kondomsprekk eller ved siste samleiet).

Legger ved noen artikler dere kan lese. 

Håper at svaret var til hjelp.

Vennlig hilsen 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kondom

Fakta om kondomer (ung.no)

Kondom er det eneste sikre prevensjonsmiddel som gutter kan bruke. Kondom beskytter både mot graviditet og kjønnssykdommer.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer

Mensen har ikke kommet til tiden

Menstruasjonskalender (foto: ung.no)

Du kan irritere deg over at mensen kommer, men når den ikke kommer som den skal, kan du bli bekymret. Det kan være ulike grunner til at mensen ikke kommer til tiden.

Les mer

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet