Hopp til hovedinnholdet

Er noe jeg kunne gjort for å ikke føle så mye anger etter abort?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg tok abort for to måneder siden. Jeg var 7 uker på vei og vet at ungen hadde kommet rundt bursdagen min. Jeg føler veldig mye anger og sorg fortsatt. Når jeg kom inn på sykehuset og skulle ta aborten var jeg veldig lettet. Men på kvelden når det var gjort så kom det en enorm anger. Tenker fortsatt mye på det siden jeg er veldig glad i barn og er tante til mange. Kjæresten min ville beholde, men jeg følte ikke at vi var klare som et par eller at jeg kunne gi ungen alt det som jeg vil gi. Lurte bare på om det er noe jeg kunne gjort for å ikke føle så mye anger?

Besvart 31.10.2018 14:25
 

Svar
Hei

Så fint at du tar kontakt med ung.no

Det er ikke uvanlig at man kan kjenne på både lettelse og anger i perioder etter man har tatt abort. Det kan være viktig å minne seg selv på årsakene til at man valgte å ta abort, om man føler anger eller sorg så kan det være vanskelig å huske helt hva som gjorde at nettopp dette var det riktige valget.

Det kan også være viktig å vite at man har graviditets hormoner i kroppen i mange uker etter at man har vært gravid og disse kan forsterke og "tulle til" med følelsene man har.

Det kan være nyttig å snakke med noen, både at du og kjæresten kan snakke om aborten og valget men også at man kan snakke med noen utenforstående om det man tenker på og føler. Du kan gjerne ta kontakt med oss i Amathea, vi snakker mye med kvinner både før- og etter de tar abort. Kontakt oss gjerne på amathea.no eller 815 32 005

Jeg håper dette var litt til hjelp for deg

Vennlig hilsen

Amathea, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gravid og usikker?

Dame og mann holder hender (bildet er fra www.colorbox.com).

Det kan være vanskelig å vite hva du skal gjøre om du oppdager at du er gravid. Da kan det være godt å ha noen å snakke med. Amathea gir tilbud til alle som trenger det på telefon, chat eller mail.

Les mer

Hva er sorg, og hvordan sørger man?

jente sorg (colourbox.com)

Sorg beskrives ofte som de reaksjoner vi får når vi mister noen eller noe vi er glad i. Mange tror at sorgen er verst med en gang etter tapet, men de fleste ungdommer forteller at det tar litt tid før de virkelig forstår hva som har skjedd og hvilke konsekvenser det vil få i livet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet