Hopp til hovedinnholdet

Kan mensen være for sen pga sopp eller om det kan være graviditet?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Heii. Jeg hadde ubeskyttet sex for omtrent 1 mnd siden, og mens er 1 uke for sen.. har også mye sopp i underlivet som nå behandles.. spørsmålet mitt er egentlig om mens kan være for sen pga soppen eller om det kan være en graviditet? om det er graviditet så sa barnefaren at han dette ikke var hans område å det er lite fristende å skulle gå igjennom graviditeten alene..

Besvart 09.11.2018 14:30
 

Svar
Hei

Så fint at du tar kontakt med ung.no

Underlivs sopp sitter i skjeden og ikke i livmorslimhinnene og vil neppe være årsak til at mensen ikke kommer.

Jeg vil anbefale deg å ta en graviditets test. Denne kan du få gratis hos helsestasjon for ungdom og hos Amathea. Dersom testen er negativ kan du jo gjerne snakke med helsesøster om prevensjon dersom det er aktuelt for deg å starte på dette. Dersom testen er positiv så kan du gjerne ta kontakt med oss  Amathea dersom du er usikker på om du vil fortsette eller avslutte svangerskapet.

Håper dette var svar på det du lurte på, legger ved noen artikler du også kan lese

Vennlig hilsen

Amathea, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Du er redd for å ha blitt gravid, bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller mensen er litt sen. Du tenker at du må få sjekket det ut, men NÅR kan du egentlig ta en graviditetstest som gir deg et sikkert svar?

Les mer

Gravid og usikker?

Holder hender (bildet er fra www.colorbox.com).

Det kan være utfordrende å ta stilling til en graviditet. I denne situasjonen kan man lett føle seg under press av mange grunner, da kan det være godt å ha noen å snakke med - Amathea er et landsdekkende tilbud.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet