Hopp til hovedinnholdet

Voldtatt av søskenbarnet. Hvordan fortelle mamma at jeg kan være gravid ?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! jeg har lenge gått å lurt på hva jeg skal gjør fordi jeg tror jeg er gravid. Det er ille nok at jeg bare er 15, men jeg ble voldtatt av søskenbarnet mitt for noen måneder og jeg begynner og merke at noe er på gang. Hver gang jeg er på do blør jeg mye, og det kan ikke være mensen. Jeg Spyr opp vann, blod og mat og vet ikke hva jeg skal gjøre. vil ikke fortelle mamma om det, men jeg føler jeg må. Trenger tips!

Besvart 13.11.2018 15:04
 

Svar
Hei Takk for at du kontakter Ung.no.  Har du ikke lyst til å være alene med mamma når du forteller at du tror du er gravid ? Da kan du snakke med helsesøster på skolen du går. Hun kan ta en graviditetstest av deg for å bli helt sikker. Sammen kan du og helsesøster fortelle mamma hva som har hendt og hva svaret på graviditetstesten var.  
Det er ikke normalt å blø hver dag når man er gravid. Så det må du få sjekket ut. Helsestasjon for ungdom har lege og jordmor som kan undersøke deg. Det er gratis og alle har taushetsplikt. 
Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Overgrep fra noen du kjenner

To jenter snakker sammen (kripos.no)

Har noen du kjenner utsatt deg for voldtekt, seksuelle overgrep eller gjort noe med kroppen din som du ikke vil og som ikke er lov?

Da er det viktig at du sier ifra så du kan få hjelp.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Gravid? Kontakt helsestasjon for ungdom!

Usikker jente (colourbox.com)

PÅ helsestasjon for ungdom kan du ta graviditetstest gratis. De hjelper deg deg med råd og veiledning om graviditet eller abort, og gir også råd om prevensjon. All hjelp er gratis.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Akutt behov for helsehjelp

Ambulanse (foto: ung.no)

Alle kommuner i Norge har en legevaktordning for øyeblikkelig helsehjelp hele døgnet. Ring 116 117 for å komme i kontakt med legevaktsentralen i området der du oppholder deg. Er det akutt og står om liv, ring 113.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet